VÜZ: stabilitás és új célok

2012. november 23.
Göncz Attila a VÜZ Kft. ügyvezetőjeként több mint hat hónapja irányítja a VÜZ Kft.-t. Az eltelt hónapok eredményeiről, a jövőbeli tervekről kérdeztük a vezetőt.

Mint arról már beszámoltunk, a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft. ügyvezetői teendőinek ellátásával az idén áprilistól jövő év március 31-ig terjedő időszakra Göncz Attilát bízta meg a képviselő-testület. A vezető korábban a VÜZ Nonprofit Kft. pénzügyi biztosaként felügyelte a társaság gazdasági, jogi és pénzügyi működését, valamint segítette a felügyelőbizottság munkáját.
Göncz Attila lapunknak beszámolt arról, fontos cél volt, hogy a VÜZ Kft. gazdaságilag stabil pályára kerüljön, várhatóan a múlt év jelentős vesztesége után a társaság nonprofit jellegéből adódóan ez évben minimális pozitív eredménnyel zár. Sikerült oldani a szállítók és a vevők közötti feszültséget, így hamarabb megkapják a pénzüket a szállítók, és rövidebb idő alatt beérkeznek a követelések. Az ügyvezető kitért arra is, hogy sokkal kisebb létszámmal hatékonyabb munkavégzés történik a társaságnál.

Új energiák kellenek

Az egyik cél a 40 éves távhőrendszer korszerűsítése, ugyanis az évek során egyre több a csőtörés, a másik pedig, hogy olyan alternatív energiaforrásokat tudjanak használni, amelyekkel csökkenthető az évről évre növekvő gázár. Ehhez elsősorban uniós pályázatok bevonása és jelentős saját erő szükséges – mondta a vezető.
A tanuszoda kapcsán több mint kétéves a tapasztalatuk. A hatékonyságért a nyári főszezonban két hónapig továbbra is zárva lesz a tanuszoda, amelynek működtetéséhez a belépőjegyekkel minimális hozzájárulást fizetnek a lakosok. Ez az időszak a karbantartásé, az itt dolgozó munkatársak pedig ilyenkor a strandon teljesítenek szolgálatot. Az uszoda gépészeti technológiája úgy lett kialakítva, hogy a hajszálakat ki tudja szűrni, de az egyéb szennyeződések (például ruhaszösz) tömítik a szűrőt, ezért feladatát nem tudja maximálisan elvégezni, illetve idő előtt cserére szorul. Ezért azt kéri a vezető, hogy mindenki tartsa be az uszoda házirendjét, szabályzatát.

Rendezett piaci külső

Göncz Attila beszámolt arról, hogy december közepéig elkészül a teljes piac a fedett zöldséges piaci pavilonnal együtt, ezzel rendezett, egységes piackép jön létre. A mézes és a virágos, a zöldséges egyforma árusítóhellyel fog rendelkezni, a tervek szerint fapavilonok épülnek.
A kútház előtti téren a heti piac működtetése várhatóan a hétvégékre esik majd, a cél a hagyományőrzés, tematika szerint jelennek majd meg az árusok. Ezek a rendezvények kulturális tartalmat is képviselnének majd – tette hozzá az ügyvezető.

megosztás
hozzászólások
gyógytó (1), Márki Péter (1), Együtt (1), fürdő (2), jóga (1), vízimentő (5), zeneszerző (1), betegség (12), sárkányrepülő (1), Cserszegi fűszeres (1), dohany (15), Zalacsány (4), Darren Cranmer (2), férfi (1), Pálfi László (1), Bock Bisztró Balaton (16), Astellas-díj (2), sofőrszolgálat (1), parlament (72), életmód (10), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), balett (1), Owaimer Aisha (1), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), Horváth Lászlóné (1), festetics (22), Bezerics (1), Ugrimanók (1), Nagymező Gyenesdiás (1), freestyle foci (1), angus marha (1), idegenforgalom (174), ló (1), Ranolder (1), nyugdíjas (2), kábítószer (9), Bocuse (3), balatongyorok jazz (23), Fenyves allé (1), könyvbemutató (2), footgolf (1), kormany (11), DK (13), Puskás Tamás (3), Csángó Zsuzsa (1), jégpálya (4), kisterseg (20), fesztival (93), Hollywood (1), Kehidakustány (1)