Vonyarcvashegyen a kerítés is kolbászból volt

2013. november 16.
Hagyományőrző disznóvágásra várták a lakókat és a vendégeket Vonyarcvashegyen szombaton. A népies szokásokat felelevenítő program már korán reggel is szolgálta a gasztronómiát, hiszen az érdeklődők a hagyományos régi ételeket kóstolhatták meg.

A java azonban csak ezután következett, kezdődött a kolbásztöltő verseny, amelyre helyből és a térségből -  illetve első alkalommal Szlovéniából  - összesen huszonhat csapat nevezett. A standokon jól bevált, a versenyzők által legjobbnak mondott régi, családi, házi receptek alapján készült a kolbász, kis túlzással mondhatjuk, hogy Vonyarcvashegyen ezen a napon a kerítés is kolbászból volt. Kiderült, hogy az ételnek, annak készítésének a résztvevők szerint sok titka van. Oda kell figyelni a hús minőségére, a darálásra, a keverésre, a fűszerezésre, és a töltés folyamatára is. Fontos persze az elkészítés módja, módszere is.

A kolbászokat a Benke László mesterszakács által irányított zsűri értékelte. A rendezvényen a pálinkákat is versenyeztették.

A kolbásztöltést holnap a házi süteménysütő verseny követi majd.

megosztás
hozzászólások
politika (37), Balatoni Szövetség (3), kornyezettudatos (4), Vaszily Zsolt (3), diák (4), ország torta (1), OKJ (1), Eurostat (1), Nyári Viola (1), Szeiler Gábor (1), vízimentő (5), Balaton (1157), könyvbemutató (2), erzsebet program (4), gerincvédelem (1), Bagyinka Tímea (1), alakformálás (6), Bátortábor (1), google (3), menetrend (3), luxor (99), Visionet (1), Balsai Móni (1), hűtőgépcsere-program (1), koktél (1), Zala Megyei Közgyűlés (3), Szeiler Stúdió (32), karácsonyi képeslap (1), zápor (1), Oroszlán Zsolt (2), DRV Zrt. (3), vírus (1), Fidesz (14), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), mozi (13), cigaretta (13), boksz (3), tartozás (1), jövőkutatás (1), Az év orvosa (1), erettsegi (72), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), szilveszter (6), idegenforgalmi adó (1), 1956 (1), vízilabda (2), kezilabda (64), jaras (36), dunantul (23), Lisa (35)