Vonyarcvashegyen a kerítés is kolbászból volt

2013. november 16.
Hagyományőrző disznóvágásra várták a lakókat és a vendégeket Vonyarcvashegyen szombaton. A népies szokásokat felelevenítő program már korán reggel is szolgálta a gasztronómiát, hiszen az érdeklődők a hagyományos régi ételeket kóstolhatták meg.

A java azonban csak ezután következett, kezdődött a kolbásztöltő verseny, amelyre helyből és a térségből -  illetve első alkalommal Szlovéniából  - összesen huszonhat csapat nevezett. A standokon jól bevált, a versenyzők által legjobbnak mondott régi, családi, házi receptek alapján készült a kolbász, kis túlzással mondhatjuk, hogy Vonyarcvashegyen ezen a napon a kerítés is kolbászból volt. Kiderült, hogy az ételnek, annak készítésének a résztvevők szerint sok titka van. Oda kell figyelni a hús minőségére, a darálásra, a keverésre, a fűszerezésre, és a töltés folyamatára is. Fontos persze az elkészítés módja, módszere is.

A kolbászokat a Benke László mesterszakács által irányított zsűri értékelte. A rendezvényen a pálinkákat is versenyeztették.

A kolbásztöltést holnap a házi süteménysütő verseny követi majd.

megosztás
hozzászólások
erettsegi (72), mentő (9), költségvetés (1), emléknap (1), költészet napja (2), fesztival (93), tenisz (3), tűzijáték (1), onkormanyzat (481), Alsópáhok (51), túlsúlyos (3), esküvő (9), online (1), hűtőgépcsere-program (1), paleo (13), felveteli (29), Schmied Zoltán (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Örvényeshegy Piknik (3), szakács (1), vuz kft (17), szex (9), Festetics kastély (139), állatok (16), gyilkosság (1), boldog (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), köztársasági elnök (1), keszthely foter (201), erdekes (538), szalon (1), Mikulás (8), zene (23), Gulyás Orsolya (2), úszás (22), jutalom (1), vonat (7), sportlövő (2), Komoróczi Lajos (3), Kehidakustány (1), Krassói Katalin (1), keszthely balaton kekszalag (5), tranzakciós díj (1), kert (1), könyv (1), Pampetrics György (21), balett (1), Hollywood (1), mobil (2), Cserszegtomaj (124)