Vonyarcvashegy után a Bock Bisztró séfje Budapesten bujálkodik

2015. november 21.
A rántott hús örök – erre a valós piaci igényre tapintott rá Bíró Lajos Gundel-díjas séf, amikor társával együtt megálmodta a Buja Disznó(k)at. A budapesti Hold utcai piacon lévő étteremben október 21-én délben gyújtottak először a serpenyők alá. S hogy mindez hogyan kapcsolódik a Balatonhoz és Keszthelyhez? Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfje a vonyarcvashegyi sikerek után újabb kihívást keresett…A 26 négyzetméteres étteremben nincsenek asztalok, egy hosszú közösségi asztal van az üzlet előtt, vásári a hangulat. A név kötelez: az üzlettér tele van apró fricskákkal, huncut utalásokkal, szaftos poénokkal. A Séf utcája melletti étterem csillárja egy régi vájú, a mellékhelyiségben a falikar egy ágytál, a falon pedig disznók bujálkodnak.
– A rövid és a hosszú karaj közötti részt háromszor klopfolja ki a gépünk, így se nem túl vastag, se nem túl vékony, egyenként 35 dekagrammos hússzeleteket kapunk. A tökéletes vastagságú karajt saját fejlesztésű, három alapanyagból összeállított zsemlemorzsába forgatjuk. Finomított repceolajban sütjük, majd áttesszük egyharmad napraforgóolaj és kétharmad zsír keverékébe, végül rostlapon pirítás után vajjal meglocsoljuk. A hús mellé osztrák krumplisalátát adunk. Eredetileg nem is akartunk mást árulni a boltban, de szükségét éreztem megmutatni, milyen is egy jó szalontüdő, ezért bővült a repertoár. És hogy a rám jellemző fricska se maradjon el, az étlapra vettük még a rántott malacfület klasszikus tartárral és a rakott malacfejet abált malacorral a színész Szabó Győző kedvére.
Gyorsan jót enni – kiváló minőségben, megfizethető áron és lehengerlő mennyiségben. Ezt tudja a Buja Disznó(k).

A Gault&Millau díjazta a Buja Disznó(k)-at!
228 éttermteszt alapján az Alternatív vendéglátás 2016 elismerést a Buja disznó(k) kapta.

megosztás
hozzászólások
shotokan karate (3), állatok (16), árviz (2), tanulás (2), himnusz (1), ARC (1), munkaviszony (1), magyar dal napja (8), fürdő (2), kultura (22), Street Festival Keszthely (1), Tóth Csaba (3), balett (1), barista (3), oktatas (347), országgyűlési képviselő (33), szakács (1), regatta (2), Bibó Gimnázium (1), Együtt (1), Spar (1), Szeiler Gábor (1), KeszthelyFest (15), Németh Veronika (1), tappenz (1), DRV Zrt. (3), garázsvásár (1), esztétika (8), gyógyítás (2), Ifi Ferenc (1), óraátállítás (3), Csősz-Tóth Norbert (1), lotus (1), csapadék (1), szallas (39), mentő (9), Platán étterem (1), power-bank (1), paleo (13), Krassói Katalin (1), Nagymező Gyenesdiás (1), posta (1), egyház (2), tour de france (1), balatongyorok jazz (23), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), mobil (2), Bringatanya (2), Ranolder (1), borünnep (24)