VOLT Fesztivál - A Queens of the Stone Age is fellép jövőre

2012. november 30.
A stoner rock legfontosabb zenekara, a Queens of the Stone Age ad koncertet a jövő évi soproni VOLT Fesztivál nyitónapján, 2013. július 3-án. A szervezők pénteken a Thirty Seconds to Mars, az Example, Jamie Woon és a Parov Stelar Band fellépését is bejelentették.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a VOLT Fesztiválnak továbbra is Sopron ad otthont - 2013-ban a szokásosnál egy héttel később, július 3. és 6. között -, ám ennél többet nem közöltek. A helyszín hosszú évek óta a Lővér kemping, idén nyáron azonban a regionális környezetvédelmi hatóság csak második nekifutásra adta meg az engedélyt a rendezvény megtartására.
"Az első öt fellépő alapján ígéretes lesz a program 2013-ban, és tárgyalások zajlanak további nemzetközi sztárokkal. A VOLT Fesztiválnak továbbra is Sopron ad otthont" - fogalmaztak a kommüniké szerint a fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.
Először ad koncertet Magyarországon az amerikai Queens of the Stone Age, amely a VOLT első napján, 2013. július 3-án játszik. A Josh Homme gitáros, énekes, dalszerző által vezetett kaliforniai zenekar, amelynek a neve összefonódott a stoner rockkal, eddig öt nagy hatású albumot készített, jelenleg a Foo Fighters frontemberével, a Nirvana egykori dobosával, Dave Grohllal és a Nine Inch Nails-es Trent Reznorral közösen dolgoznak egy új anyagon. A Queens of the Stone Age tavaly májusban fellépett volna a fővárosi Petőfi Csarnokban, ám az a koncert végül elmaradt.
Egy másik most bejelentett jövő évi VOLT-fellépő, a szintén amerikai Thirty Seconds to Mars az utóbbi évek egyik legfontosabb rockzenekara, 2011-ben 25 ezer ember előtt adott koncertet a soproni fesztiválon és headliner volt a tavalyi Szigeten is. Jared Leto csapata This is War című lemezével 2011 végéig összesen 309 koncertet adott, ezzel a Guinness rekordok könyvébe is bekerült. A jelenleg negyedik stúdióalbumán dolgozó zenekar is a VOLT nyitónapján, július 3-án lép színpadra.
Néhány héttel ezelőtt került a boltokba és máris a siker- és lemezeladási listák előkelő helyén áll a brit énekes-rapper, Example új albuma. A The Evolution of Man című dal másodikként nyitott a brit kislemezek listáján, koncertjei mindenhol teltházasok. Example zenekarával július 6-án lép fel a VOLT-on, és a fesztiválra érkezik a dubstep egyik sztárja, Jamie Woon is. A karakteres hangú dalszerző-énekes stílusosan ötvözi egymással a hűvös elektronikus dallamokat a fülledt soul zenével. Karrierje a tavaly áprilisban megjelent Mirrorwriting óta ível felfelé, a szakma napjaink legígéretesebb brit előadói között tartja számon.
A magyar közönség sok évvel ezelőtt a VOLT Fesztiválon találkozhatott először a Parov Stelar Banddel. Az elektro-szving műfajt megteremtő csapat azóta meghódította Európát, 2013-ban a VOLT mellett a Szigeten is fel fog lépni. mti

megosztás
hozzászólások
cukorbetegség (2), erettsegi (72), Dumaszínház (2), Kovács Viktória (4), hitel (5), kovács (1), KiBeszél (14), felmondás (1), szuperhold (1), OKJ (1), jatek (2), Ugrimanók (1), kerekpar (27), pannon egyetem (12), túlsúlyos (3), Joós Attila (1), születés (16), egyetem (188), Sifter Rózsa (1), Jazz Fiesta (2), telefon (3), Básti Juli (1), relaxáció (1), év fürdője (4), ellazulás (1), Tóth Levente (2), Balatoni Limnológiai Intézet (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), erdekes (538), katasztrofavedelem (44), keprol kepre (7), oktatas (347), Örvényeshegy Piknik (3), Love your belly (2), Zala Volán (1), munkahely (8), kulfold (245), Major Veronika (5), étterem (11), Clemens Zsófia (1), örömszerző pillanatok (17), piac (6), szavazas (9), árviz (2), kereszt (1), szalon (1), jövőkutatás (1), Horváth Szabina (1), Puskás Tamás (3), Zalai Borcégér (5)