Vízi polgárőrök szezonnyitója

2012. április 18.
Nyári szezonnyitó értekezletet tartott a hévízi városháza dísztermében a Balatoni Vízi Polgárőr Szövetség.

 

A tanácskozás vendégeit köszöntő Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: a térségben a turizmus okán kiemelten fontos a közbiztonság kérdése, s bár Hévíz ebből a szempontból jó eredményeket mutathat fel, tennivaló itt is, illetve az egész térségre vonatkozóan is akad.

A megélhetési bűnözés terjedésére hívta fel a figyelmet Szabó Sándor, a Gyenesdiási Polgárőr Egyesület elnöke. Hangsúlyozta: a bűnözés e formája a Balaton-partot is mindinkább érinti, így a BVPSZ az idei szezonban is együttműködik a vízi rendészettel, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőreivel. 

Bozsóky Ferenc, a BPVSZ elnöke arról szólt, hogy szövetség a Zala megyei Balaton-parti településeken túl több somogyi település polgárőreinek munkáját is összefogja és koordinálja, céljuk azonban, hogy tevékenységüket az egész Balatonra kiterjesszék, főként, hogy jelenlétüknek köszönhetően egyértelműen csökken adott településeken a strandlopások, gépkocsi feltörések száma. A szövetség tagjai kiemelt figyelmet fordítanak az orvhorgász tevékenységek lefülelésére is.

Az elnök oklevéllel köszönte meg Hévíz önkormányzatának a támogató tevékenységet a rendezvény megszervezéséért a szövetségnek nyújtott támogatásáért. A keszthelyi rendőrkapitányság vezetője, Horváth István jelezte: új vezetőként a személy- és vagyonbiztonság erősítését nevezte az idei nyári szezon fő céljának, ebben pedig a polgárőrökkel végzett bűnmegelőzésnek komoly szerepe van.

Máté Szilárd, a hévízi rendőrőrs parancsnoka a hévízi közbiztonság helyzetét elemezte, a polgármester meglátást megerősítve kiemelte: a helyzet jó, ám javítani való mindig akad. A parancsnok szólt a kerékpáros rendőrök és a német rendőri jelenlét szerepéről is.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
husvet (14), ünnep (141), ellazulás (1), szabadsag (2), Benkő Lívia (1), Jobbik (10), erdekes (538), betegség (12), Bródy János (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Balatoni Kör (2), Négeli Noémi (1), kulturalis (4), Gyarmati Noémi (1), úszás (22), Taliándörögd (1), boldog (1), autóbusz (1), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), táska (1), Burucs Szabolcs (2), gyenesdias (213), Polgári vélemény (6), webshop (1), téligumi (1), Telecom (2), gyümölcs (2), ÉrtékTrend (35), Szutrély Péter (7), konyha (1), Donkó Imre (1), kert (1), néptánc (4), karrier (1), táncpanoráma (5), aranyérem (1), Liszkay (2), sárkányrepülő (1), Keszthely HUSZ (3), Tarkarét Biofarm (1), drog (3), keresztény (2), gasztronómia (5), A Dal (3), okmányiroda (1), CT (3), pünkösdi regatta (5), Balaton-átúszás (1), 3D (1), kiállítás (16)