Víz alatt Keszthely

2018. szeptember 04.
Néhány óra alatt egy egész hónapnyi csapadék zúdult Keszthely és környékére, a város több pontján sáros víz hömpölyög, az autók több helyen a kipufogóig süllyednek bele.

Nem először fordul elő Keszthelyen, hogy áldatlan állapotok alakulnak ki az esőzés miatt. Legutóbb májusban hömpölygött a víz a városban.

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a hajnali óráktól délig 33 bejelentés érkezett a tűzoltókhoz, elsősorban Keszthely, Cserszegtomaj és Rezi térségéből az eső által okozott károk miatt. Házakat, pincéket öntött el a víz, mert a csatornák nem tudják elvezetni a hatalmas mennyiségű csapadékot, a felázott talaj miatt pedig fák is kidőltek.

Keszthely környékén a hajnali órákban több mint 60 milliméter eső hullott, vagyis néhány óra alatt egy egész hónapnyi csapadék zúdult a térségre - jelezte a szóvivő.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy Keszthelyen, a Zámor városrészben még kedd déltájban is az utakra, járdákra ömlik a víz a nyitott árkokból és a csapadékvíz-csatornákból, több utcát le is zártak, mert járhatatlanná váltak. A város több pontján sáros víz hömpölyög, az autók több helyen a kipufogóig süllyednek bele.

Fotók: Keszthely DronPhoto

megosztás
hozzászólások
OKJ (1), étel (3), Zalai Borcégér (5), Kovács Ernő (1), ökölvívás (2), Zalaköveskút (1), police (513), paleo (13), Kertész Sándor (5), országgyűlési képviselő (33), ponthatar (6), daganat (6), Együtt (1), bíróság (8), hazassag (6), nyelvtanulás (3), Visionet (1), repülőtér (20), minimálbér (1), pannon egyetem (12), webshop (1), onkentes (3), pszichoterápia (1), fájdalommentes (3), vívás (1), Fenyves allé (1), kalendarium (831), Ferenc pápa (1), gyógyítás (2), Balatongyorok (135), családbarát (1), életveszély (1), Villányi Éva (1), A Dal (3), hatos lottó (93), kenyér (7), verklifesztivál (3), szakács (1), Burgonyakutatási Központ (2), Dublecz Karoly (2), hegyalja fesztival (3), Könnyid László (1), Otthon Centrum (1), Sifter Rózsa (1), szüret (4), program (7), keresztény (2), traffipax (4), Balaton-part (9), kutya (20)