Vitorlázás és építészet

2015. szeptember 22.
Tudjuk jól, hogy a vitorlázás nem áll távol az építészettől. A múltban ugyanúgy, mint a jelenben számos építész hódol ennek a gyönyörű technikai sportnak, mások mellett Alvar Aalto, Norman Foster, Renzo Piano, vagy éppen John Pawson is tervezett már hajót.Idén 8. alkalommal rendezték meg az Építészregattát, a szakma vitorlás versenyét. Szombat reggel 20 hajó futott ki a BL Yachtclub kikötőjéből, hogy nekivágjon a Keszthelyig tartó túraversenynek. A végig gyönyörű verőfényes időben, de változó erősségű szélben hamar szétzilálódott a mezőny, a versenyhajók messze a többiek elé kerültek, kialakult egy masszív középmezőny, akiket a lelkes leszakadók követtek.

Miután minden induló hajó a szintidőn belül befutott, a társaság a Keszthelyi Yacht kikötőben találkozott és gyűlt össze ismét, ahonnan a Festetics kastély barokk báltermébe „vonatozott” át a teljes mezőny, hogy a nap zárásaként egy gálaest keretében fejezze be az Építészregatta ez évi eseményeit. Köszöntőt mondtak a külföldi vendégek, ünnepi beszédet Keszthely város alpolgármestere és az alapító, Kálmán Ernő is üdvözletét fejezte ki a résztvevőknek.
Forrás: epiteszforum.hu
 

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
politika (37), Csöre Gyula (1), Év fája (1), képviselő-jelölt (5), Monitor konyhája (80), trianon (2), Szeiler Stúdió (32), íjászverseny (1), mav (25), eltűnt (5), farsang (2), Burgonyakutatási Központ (2), uzemanyag (24), republic (1), menetrend (3), Gelencsér Dental (3), országgyűlési képviselőjelölt (11), tartozás (1), Egészségfejlesztési Iroda (1), köztársasági elnök (1), Stohl András (1), esztétika (8), Street Festival Keszthely (1), munkaviszony (1), keszthely program (1241), kutatas (81), Csengei Agota (16), Alsópáhok (51), kollégium (1), Balaton-átúszás (1), autizmus (2), karate (2), helyesírás (1), Ferenc pápa (1), időkép.hu (2), koraszülött (1), goldmark muvelodési kozpont (60), macska (1), Zalaszántó (1), Halott pénz (1), borünnep (24), tranzakciós díj (1), Bocuse (3), érettségi megoldás (5), kormanyhivatal (93), deviza (1), europa-bajnok (5), Palásthy Bese (1), Benkő Lívia (1), sztár (2)