Vitorlázás és építészet

2015. szeptember 22.
Tudjuk jól, hogy a vitorlázás nem áll távol az építészettől. A múltban ugyanúgy, mint a jelenben számos építész hódol ennek a gyönyörű technikai sportnak, mások mellett Alvar Aalto, Norman Foster, Renzo Piano, vagy éppen John Pawson is tervezett már hajót.Idén 8. alkalommal rendezték meg az Építészregattát, a szakma vitorlás versenyét. Szombat reggel 20 hajó futott ki a BL Yachtclub kikötőjéből, hogy nekivágjon a Keszthelyig tartó túraversenynek. A végig gyönyörű verőfényes időben, de változó erősségű szélben hamar szétzilálódott a mezőny, a versenyhajók messze a többiek elé kerültek, kialakult egy masszív középmezőny, akiket a lelkes leszakadók követtek.

Miután minden induló hajó a szintidőn belül befutott, a társaság a Keszthelyi Yacht kikötőben találkozott és gyűlt össze ismét, ahonnan a Festetics kastély barokk báltermébe „vonatozott” át a teljes mezőny, hogy a nap zárásaként egy gálaest keretében fejezze be az Építészregatta ez évi eseményeit. Köszöntőt mondtak a külföldi vendégek, ünnepi beszédet Keszthely város alpolgármestere és az alapító, Kálmán Ernő is üdvözletét fejezte ki a résztvevőknek.
Forrás: epiteszforum.hu
 

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Rúzsa Magdi (1), Kardos Gábor (6), divat (4), Tóth Gergely (1), ajánló (1148), Rózsakert étterem Hévíz (1), Dublecz Karoly (2), Ruzsics Ferenc (434), hulladék (3), újév (6), táncpanoráma (5), Ékszertáska (2), balatongyorok jazz (23), Márton nap (1), gyógyfürdő (6), vonyarcvashegy (157), Major Veronika (5), Zalacsány (4), kulturalis (4), Főügyészség (7), Fejér György Városi Könyvtár (52), Burgonyakutatási Központ (2), Fehér szalag (1), Balatoni Múzeum (98), gépjármű (1), KeszthelyFest (12), percdíj (1), tavasz (1), meteorologia (146), autizmus (2), kiállítás (16), augusztus 20. (5), Nagy Angelika (1), Fodor Márk (8), holokauszt (1), zápor (1), képviselő-jelölt (5), áramszünet (3), VOLT fesztival (7), deviza (1), Kvarda Attila (25), örömszerző pillanatok (17), koktél (1), balatoni strandbelépő (1), könyv (1), Magyarország szépe (1), gyes (2), országgyűlési képviselő (33), alapítvány (2), tour de france (1)