Visszalépésről és az oktatás jelenéről, jövőjéről

2014. január 23.
Brunner Tibor, az MSZP körzetfelelőse és Kunhalmi Ágnes, a párt elnökségi tagja tartott sajtótájékoztatót a Közéleti csütörtök program keretében Keszthelyen. Mohácsi József, a Magyar Szocialista Párt városi elnöke bevezetőjében arról beszélt, hogy összefogással kívánják leváltani a kormányt, ezért tudomásul vették azt a döntést, hogy a keszthelyi körzetben nem ők indíthatnak jelöltet.

Brunner Tibor elmondta: a cél érdekében visszalépett, s segíteni fogja a DK-s jelölt törekvéseit, s a közös szándékokat. Kunhalmi Ágnes a párt szakértője az oktatás helyzetéről beszélt. Arról, hogy a fő problémát az egykulcsos adó bevezetése okozta, ami miatt rengeteg pénz esett ki az ország költségvetéséből, s számos területen elvonásokat eredményezett. Az oktatás is rossz helyzetbe került, ezért ha kormányzati pozícióba kerülnek, akkor azonnal megkezdik a változtatásokat. Elmondta: terveik szerint 16 éves korról visszaállítják a 18 éves tankötelezettséget, ezzel segítik a szegényebb családok gyermekeit. A Nemzeti Alap Tantervből kizárják a szélsőséges nézetű szerzőket, normalizálják a megtaníthatatlan, zsúfolt mennyiségű tananyagot. Újra választhatóvá teszik a hittant és erkölcstant, megszüntetik a Nemzeti Pedagógus Kart, eldobják a használhatatlan etikai kódexet, és visszaállítjuk az érdekegyeztetés rendjét és a tankönyvpiac rendszerét. Mindezt rendeletekkel meg tudjuk tenni. A második részben lebontják a Klebelsberg intézményfenntartó rendszert, s újra az önkormányzati működtetést helyezzük előtérbe. Kunhalmi Ágnes azt is elmondta, ha kormányoznak, eltörlik az egykulcsos adót, helyette a széles sávos, emberek teherbíró képességét maximálisan figyelembe vevő adózást vezetnek be.

megosztás
hozzászólások
olimpia (152), Illés Fanni (1), gasztroblogger (2), orvos (22), cégtörlés (3), republic (1), miniszterelnök (2), Nagykanizsa (1), Mándó Zsuzsanna (1), béremelés (2), Via Hotel (1), Nagymező Gyenesdiás (1), ország torta (1), Filharmónia (1), Alsópáhok (51), garázsvásár (1), kormánymegbízott (1), politika (37), szüret (4), Ifi Ferenc (1), verkli (5), természetgyógyászat (2), országgyűlési képviselőjelölt (11), Hosszú Katinka (2), Pura Vida Port (1), Partics Roland Hunor (1), menekült (1), Kertész Sándor (5), Burgonyakutatási Központ (2), Amazon (3), Zala Megyei Közgyűlés (3), fitnesz (1), költészet napja (2), apartman (3), kutyás strand (5), Főügyészség (7), szépségápolás (8), internet (20), shotokan karate (3), Burucs Szabolcs (2), Hanse (2), luxus (4), Bródy János (1), Gál Lajos (9), Ugrimanók (1), oscar (13), Owaimer Aisha (1), Joós Attila (1), munka törvénykönyve (1), Naszádos Antal (1)