Vírusfertőzés a Balatonnál

2013. augusztus 13.
Csaknem negyvenen fordultak orvoshoz Balatonlelle és Balatonboglár térségében hányásos, hasmenéses megbetegedéssel. Közülük négyen kórházba kerültek, állapotuk kielégítő - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal.

A vizsgálat jelen szakaszában az esetek között egyértelmű összefüggés nem tapasztalható - írta közleményében a kormányhivatal, hozzátéve: tizennégy eset ugyanahhoz a kereskedelmi szálláshelyhez köthető. A betegek pontos száma és azonosítása még tart, amit megnehezít az, hogy több vendég már távozott a szállodából.

A kórokozó még nem ismert, az eddig elvégzett laboratóriumi vizsgálatok eredménye negatív, a betegminták elemzése pedig még nem ért véget. A szakemberek azt feltételezik, vírusos eredetű, érintkezéssel terjedő megbetegedésekről van szó.
A népegészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakemberek már vizsgálják a megbetegedéseket és a körülményeket, a hatóságok pedig a helyszínen megtették a szükséges intézkedéseket - olvasható a közleményben.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
labdarugas (25), idojaras (262), ötös lottó (101), közmunka (1), kötélugró (1), sztár (2), Visionet (1), csillaghullás (2), cégtörlés (3), Balatonátcsúszás (1), Horváth Mariann (1), utca embere (8), Koncz Zsuzsa (1), Csöre Gyula (1), férfi (1), Babos Lajos (1), támogatás (5), hűtőgépcsere-program (1), biztosítás (2), kiállítás (16), Manninger Jenő (384), menza (2), Pete Krisztina (1), korcsolya (4), fagylalt (6), árviz (2), népszavazás (1), operatőr (1), Rtime (5), HUSZ (7), család (1), szüret (4), VOLT fesztival (7), fa (1), Reischl-sörház (1), diák (4), rezsi (18), Partics Roland Hunor (1), bíróság (8), politika (37), alpolgármester (2), sofőrszolgálat (1), Spar (1), jatek (2), gyógyfürdő (6), ellazulás (1), egészség (131), Palásthy Bese (2), jóga (1), halottak napja (1)