Vírusfertőzés a Balatonnál

2013. augusztus 13.
Csaknem negyvenen fordultak orvoshoz Balatonlelle és Balatonboglár térségében hányásos, hasmenéses megbetegedéssel. Közülük négyen kórházba kerültek, állapotuk kielégítő - közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal.

A vizsgálat jelen szakaszában az esetek között egyértelmű összefüggés nem tapasztalható - írta közleményében a kormányhivatal, hozzátéve: tizennégy eset ugyanahhoz a kereskedelmi szálláshelyhez köthető. A betegek pontos száma és azonosítása még tart, amit megnehezít az, hogy több vendég már távozott a szállodából.

A kórokozó még nem ismert, az eddig elvégzett laboratóriumi vizsgálatok eredménye negatív, a betegminták elemzése pedig még nem ért véget. A szakemberek azt feltételezik, vírusos eredetű, érintkezéssel terjedő megbetegedésekről van szó.
A népegészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakemberek már vizsgálják a megbetegedéseket és a körülményeket, a hatóságok pedig a helyszínen megtették a szükséges intézkedéseket - olvasható a közleményben.

megosztás
hozzászólások
Pelso Társaság (6), csillaghullás (2), Intersport (1), marko peter (22), tavaszi szél vizet áraszt (1), tranzakciós díj (1), Dumaszínház (2), ÉrtékTrend extra (7), Asperger-szindróma (1), ipsos (1), autóbusz (1), Ranolder (1), vadász (2), Palinkas Robert (83), fejlesztés (12), jogosítvány (1), Kvárta Mátyás (44), Golfclub Imperial Balaton (2), Szemfüles egyesület (3), Polgár Zsolt (1), gyógytornász (1), program (7), jog (3), himnusz (1), Aradvári László (1), Mátrai Gabriella (2), Hévízi-tó (1), web (5), Havasi Bálint (13), jaras (36), Golgota Baptista Gyülekezet (1), szalon (1), Laky András (2), cselgáncs (1), Joós Adél (1), táplálkozási tanácsadó (1), proa (1), percdíj (1), Zalai Borcégér (5), kert (1), Amazon (3), ellazulás (1), Zalai Kutyasuli (1), étel (3), csapadék (1), jovedelem (2), Carbona (9), termálfürdő (1), Anna-bál (2), Zalaköveskút (1)