Virtuális séta a keszthelyi honlapon

2012. december 06.
Már elérhető a keszthely.hu mobiltelefonra optimalizált verziója, akadálymentessé vált a honlap a látásfogyatékosok számára, és virtuális séta segítségével ismerkedhetnek meg a várossal a honlapon böngészők.A mobiltelefonon internetező felhasználók számának növekedésével ezen mind szélesebb réteg igényeit kiszolgálva készült el a városi honlap mobil weboldala. Segítségével a keszthely.hu jelenlegi teljes adattartalma új formában optimálisan megjeleníthető internetezésre alkalmas mobiltelefonok és tabletek kijelzőjén: egyszerűen és kényelmesen böngészhető, átlátható, olvasható és könnyen navigálható. A mobilon internetezők számára automatikusan a telefonra optimalizált változata töltődik be, manuális kiválasztás nélkül.
A mobilra optimalizált oldal további előnye, hogy kisebb adatforgalmat generál, mint a teljes honlap letöltése. Figyelembe véve az érintőképernyős okostelefonok használatának rohamos terjedését, a „mobilbarát” honlap – amellett, hogy a felhasználók számára kényelmesen elérhető adattartalmat biztosít – növelheti a weboldal látogatottságát és a böngészéssel töltött időt.
A keszthelyi honlapot üzemeltető Webmark stúdió ezzel a fejlesztéssel egy időben készítette el a honlap akadálymentes változatát is.

A 3dPano.hu szolgáltatásával virtuális túrán csodálhatják meg a város szépségeit a honlap látogatói. A gömbpanoráma technika rendkívül látványos, vizuális és interaktív módszer, melynek segítségével úgy mutathatók be a terek és épületek, melyre sem a hagyományos fényképek, sem pedig videó technika nem alkalmas. A fotók HDR technológiával készített kiemelkedően jó minőségű képek, és a könnyű navigálással szabadon körbenézhetünk a város minden jelentősebb pontján. Az egyes panorámaképek összeköttetésben állnak egymással, többféle továbbhaladási irányt kínálva.
A városról 35 állomásos virtuális túra készült, mely hamarosan kiegészül a Festetics kastély helyszíneivel, és a későbbiekben is bővíthető illetve összekapcsolható másokéval – a Csobánc sétahajó virtuális bemutatójából például már most is „partra lehet szállni” a keszthelyi hajókikötőben. A sétaútvonal fényképeket, helytörténeti utalásokat, kiegészítő információkat is tartalmaz, mint például nyitva tartások, elérhetőségek, hasznos adatok, weboldali hivatkozások, stb. Hamarosan elkészülnek és felkerülnek a honlapra a bemutató idegen nyelvű változatai is.
A virtuális séta bármely számítógépen, valamint minden olyan mobil eszközön megtekinthető, amely rendelkezik web böngészési funkcióval (iPhone és iPad is).
A túra elérhetősége: www.keszthely.hu/keszthely/3d-virtualis-seta
 

megosztás
hozzászólások
onkentes (3), Giro d'Italia (1), triatlon (13), Silver fitness (1), úszás (22), Balaton Szinház (959), fürdő (2), mentő (9), DJ Gerysson (1), költségvetés (1), angus marha (1), bor (26), miniszterelnök (2), Örvényeshegy Piknik (3), dunantul (23), viz (1), Horváth Lászlóné (1), Koósz Attila (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), család (1), Divinyi Tamás (4), tavasz (1), Kehidakustány (1), Könnyid László (1), Füzes Eszter (1), marko peter (22), Darren Cranmer (2), gyilkosság (1), Balatoni Múzeum (98), google (3), könyv (1), vonat (7), Hotel Zenit (3), Taliándörögd (1), Cséby Géza (5), Kocsis László (1), mellrák (1), Erdély (2), Lisa (35), jovedelem (2), DRV Zrt. (3), adó (6), keszthelyi nyari jatekok (55), gyógyfürdő (6), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), keszthelyi kilometerek (78), autizmus (2), Jazz Fiesta (2), pollen (3), ponthatar (6)