Virágom, virágom – Keszthely is nevezett!

2013. augusztus 06.
Az idén huszadik alkalommal meghirdetett Virágos Magyarországért felhívásra 299 település jelentkezett, Nyugat-Dunántúlról 46 nevezés érkezett, közöttük van Keszthelyé is. 2013 kiemelt témája a helyi természeti értékek, a tájérték, a növény és állatvilág megőrzése.

A szakemberekből álló területi zsűri augusztus 5-én járt Keszthelyen. A várost különböző bírálati szempontok – többek között a zöldfelületek minősége és rendezettsége, környezetvédelem, fenntarthatóság, kommunikáció, turisztikai látnivalók – szerint értékelték.
Összességében kedvezően ítélte meg a Virágos Magyarországért szemlebizottság Keszthely felkészülését az idegenforgalmi szezonra, ez vonatkozik a zöldfelület rendezésére, főként a virágosítására, valamint az épített és természeti környezet fenntartására és fejlesztésére. Az elmúlt időszakban elkészült beruházásokról elismerően nyilatkoztak az ítészek, a Balaton-part és a Fő tér vonatkozásában pozitívumként emelték ki az új szökőkutakat és játszótereket, illetve a kertépítészeti terveket.
A helyszínbejárások után a verseny kiírói, a szervező bizottság és az értékelő bizottság nevezi meg októberben 2013 legvirágosabb városát és falvát, amelyek aztán 2014-ben hazánkat képviselhetik az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén. Idén a tavalyi győztes, Hévíz és Csopak készül az európai megmérettetésre.

megosztás
hozzászólások
paleo (13), Babos Lajos (1), Burgonyakutatási Központ (2), árviz (2), koktél (1), meteorologia (146), verseny (2), KeszthelyFest (15), Kehidakustány (1), Partics Roland Hunor (1), Ifi Ferenc (1), spinning (2), Saul fia (7), menza (2), vasárnapi nyitvatartás (1), Horváth Szabina (1), Benkő Lívia (1), Pálfi László (1), Ranolder (1), környezetvédelem (2), Balatongyorok (136), transzfer (1), Helikoni ünnepség (4), Bátortábor (1), jóga (1), MTI (595), bezárás (1), esztétika (8), kékszalag (12), Németh Veronika (1), paralimpia (4), menekült (1), orosz (1), oktatas (347), gyógytornász (1), Hanse (2), Z. Karvalics László (1), nyelvvizsga (2), terápia (4), tappenz (1), kereskedelem (1), luxus (4), hospice (1), állatorvos (1), Komoróczi Lajos (3), relaxáció (1), Owaimer Zoheir (1), Csángó Zsuzsa (1), Halház kft (1), középiskola (1)