Villám csapott egy fába a gyenesdiási strandon – több sérült is van

2018. augusztus 03.
Két embert újraélesztettek pénteken kora délután a gyenesdiási strandon, miután villám csapott egy fába.

Három sérültet a keszthelyi, egyet a szombathelyi kórházba vittek péntek délután, miután a gyenesdiási strandon belecsapott a villám egy fába, amely alatt álltak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek arról számolt be, hogy közvetlenül a villámcsapás miatt három embert kellett ellátni, a negyedik sérült elesés, könnyebb fejsérülés miatt került végül kórházba a strandról.

A pénteken kora délután történt eset miatt három mentőautó és két helikopter érkezett a gyenesdiási strandra. A legsúlyosabb állapotban egy középkorú nő volt, akit hosszas beavatkozással sikerült újraéleszteni, majd életveszélyes sérülései miatt mentőhelikopterrel vitték a szombathelyi kórházba.

A további sérülteket a keszthelyi kórház látja el, köztük azt a 20 év körüli nőt, aki elesésekor a fején sérült meg könnyebben.

Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: egy középkorú férfit az intenzív osztályra, egy fiatal magyar és egy német nőt a sürgősségi osztályra vittek.

A Keszthelyen kezelt sérültek közül az intenzívre került férfi állapota kielégítő. A testén áthaladó villám látható nyomokat hagyott, de az első labor- és CT-vizsgálatok alapján belső elváltozásokat nem találtak. A sérültet mesterséges altatásban tartják.

A sürgősségi osztályra került mindkét nő állapota kielégítő. Egyiküknél már elvégezték a vizsgálatokat, de a villámcsapás okozta külsérelmi nyomokon kívül belső sérüléseket nem találtak. A másik nőnél további vizsgálatokra van még szükség, de a laboreredmények nála is kielégítőek - jelezte a főigazgató.

 

megosztás
hozzászólások
paleo (13), Top 50 (1), párbajtőr (1), jég (5), Bethesda (1), Zala folyó (1), uszoda (9), korhaz (99), gyermekszám (1), holdfogyatkozás (1), orosz (1), diakhitel (7), Tóth Csaba (3), tispol (3), Zalaköveskút (1), ingatlan (12), Pálfi László (1), könyv (1), Hollywood (1), minisztérium (7), Gachályi András (3), Életfa iskola (2), La Montanara (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), Benkő Lívia (1), atlétika (6), hévízi kifolyó (3), kábítószer (9), korcsolya (4), ruha (2), lakás (3), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), Intersport (1), adó (6), onkormanyzat (481), Cseh László (1), tiltakozás (1), farsang (2), országgyűlési képviselőjelölt (11), freestyle foci (1), Főügyészség (7), cigaretta (13), egészség (131), Alsópáhok (51), sztárportré (3), Kardos Gábor (6), meteorologia (146), Burucs Szabolcs (2), erzsebet program (4), munkahely (8)