Világosabbá, egyértelműbbé kell tenni az EU működését

2014. május 23.
Manninger Jenő, a keszthelyi választókerület országgyűlési képviselőjének vendégeként dr. Schöpflin György európai parlamenti képviselő, illetve képviselő-jelölt tartott sajtótájékoztatót az európai uniós választásokról.

Elmondta: Magyarország több alkalommal is kellemetlen helyzetbe került az európai parlamentben, elsősorban azért, mert a baloldal nem tudta elviselni, hogy a Fidesz-KDNP demokratikus úton kétharmados többséget szerzett. A baloldal több alkalommal is szót emelt a kormány embereket segítő és egyéb intézkedései ellen.

Dr. Shöpflin György azt mondta, hogy dolgoznak a megoldásokért, szerinte az akác és a pálinkafőzés ügyében egyaránt kompromisszumra jutnak majd az unióval. Hozzátette azt is, hogy az EU működését át kell alakítani, méghozzá úgy, hogy világosabbá, átláthatóbbá, egyértelműbbé kell tenni azt.

Manninger Jenő hangsúlyozta: fontos, hogy az Európai Unió bürökratikus akadályokkal ne nehezítse, hanem inkább könnyítse meg az ország, a lakosság helyzetét, dolgát. Úgy fogalmazott, hogy a pártjuk képviselői ezért dolgoztak és a jövőben is ezért dolgoznak az EU-ban.

Dr. Schöpflin György megjegyezte: szerinte a vasárnapi EU választásokra a magyar polgárok közül többen elmennek majd, mint a legutóbbi voksolás alkalmával. A közvéleménykutatási adatok alapján úgy véli, hogy az arány elérheti, vagy meghaladhatja a negyven százalékot.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
zala (1156), gyógyszertár (1), Ollári Barbara (1), Szent Márton (3), felmondás (1), autóbusz (1), parkoló (4), Bethesda (1), Pampetrics György (21), Tar László (1), tanulmány (11), eon (2), apartman (3), gyógyítás (2), helyesírás (1), karácsonyi képeslap (1), ruha (2), Hotel Zenit (3), punkosdi regatta (9), terápia (4), SzezOn bevásárló közösség (1), Tál Zoltán (2), Erdély (2), jovedelem (2), Polgári vélemény (6), Balaton Sound (2), termálfürdő (1), Kartali Zsuzsanna (1), Bibó Gimnázium (1), gépjármű (1), DRV Zrt. (3), nyelvvizsga (2), pannon egyetem (12), születés (16), egyház (2), Kovács Beatrix (1), Player's Restaurant & Bar (2), Nyári Viola (1), Magyarország tortája (1), nyugdij (8), Fidesz (14), keszthely program (1241), Bezerics (1), nav (29), Ferenc pápa (1), sajtóközlemény (5), Kovács Ernő (1), szerencsejatek (630), Kvárta Mátyás (44), vallás (1)