Viharos szél, havazás, hófúvás - ez várhat ránk szombaton!

2015. január 23.
Több helyen viharos széllel, csapadékkal hidegfront éri el az országot. Több megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra a havazás, illetve hófúvás veszélye miatt.Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a nap folyamán fokozatosan erősödni fog a szél. Délutántól először a Nyugat-Dunántúlon, majd az északkeleti országrész folyóvölgyeiben viharossá fokozódhat a szél. A Dunántúlon még szombaton is lehetnek viharos széllökések, északkeleten viszont jelentősen mérséklődik a légmozgás.  
Késő estétől, éjszaka a Dunántúl északnyugati és középső részén az eső havas esőbe, majd az éjszaka második felében, hajnalban havazásra vált. A hegyvidéki területeken meg is maradhat a hó, amely le is tapadhat.
   
Szombaton a Dunántúlon több helyen várható napközben havazás, de a talajon ez sokfelé olvadni fog. 5 centiméternél nagyobb hóréteg a Dunántúl középső és északkeleti részének magasabban fekvő területein alakulhat ki. A Dunántúl középső, északkeleti részén a magasabban fekvő terülteken a viharos északi szél helyenként hóátfúvásokat okozhat - tették hozzá.
   
Szombatra a viharos szél miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A havazás miatt Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém, a hófúvás miatt Fejér és Veszprém megyére adott ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

A rendőrség honlapján arra hívta fel a figyelmet: a hétvégén és a jövő héten napközben az évszaknak megfelelően: hidegebb lesz az idő, az éjszakai órákban jóval fagypont alatti hőmérsékletre, továbbá péntektől hétfőig többfelé esőre, havas esőre és hóesésre is készülni kell számolhatunk, amely befolyásolhatja a közúti határátkelőhelyek járműforgalmát. Mint kiemelték: az utazóknak alaposabban fel kell készülni az utazásra, elindulás előtt szükséges tájékozódni a szomszédos országok hóviszonyairól, időjárásáról, valamint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges hóláncról és egyéb felszerelésekről, illetve megfelelő ruházatról. MTI

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
törvény (1), holokauszt (1), Street Festival Keszthely (1), karácsony (20), sztár (2), Szeiler Gábor (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), sajtóközlemény (5), Kertész Sándor (5), Széll Tamás (1), boldog békeidők (2), vonyarcvashegy (158), Polgári vélemény (6), Kvarda Attila (25), Ékszertáska (2), film (8), jóga (1), turisztika (94), véradás (2), csillaghullás (2), hatos lottó (93), Zala Megyei Főügyészség (4), hullámmasszázs (1), Krassói Katalin (1), tűzoltó (32), Bartha Gábor (34), Balatoni Kör (2), TDM (3), Jemen (1), szabadsag (2), vívás (1), korhaz (99), Suba Alexandra (1), jaras (36), vadász (2), téligumi (1), úszás (22), tappenz (1), erettsegi (72), mozi (13), egeszsegugy (266), nő (2), szavazas (9), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), újszülött (1), pálinka (2), daganat (6), posta (1), gyógyítás (2), Balatoni Szövetség (3)