Veteránautók és luxuscsodák

2014. április 27.
Hévízen, a Lotus Therme Hotelben kilencedik alkalommal rendezték meg a Lotus Retro veteránautó szépségversenyt és luxusautó kiállítást. A rendezvény ezúttal is népszerű volt az autósok és az érdeklődők körében.

A szervezők részéről, Kátai Alexandrától, a Lotus Therme Hotel sales menedzserétől megtudtuk, hogy több mint ötven, 1911-1982 között gyártott veterán autó és húsz luxusjármű érkezett a találkozóra. Volt köztük egyebek mellett Rolls-Royce, Mercedes, Datsun, Ford Mustang és számos érdekes jármű. Akadt néhány Lada és Zaporozsec is. Közös jellemzőjük az éltes koruk és kiváló állapotuk volt.

Pusztai Erzsébet, a hotel igazgatója azt tette hozzá, hogy a rendezvény kezdettől nagyon népszerű, egyfajta szórakozás, de szakmai összejövetel is. Az autókat minden évben és idén is szakmai zsűri szemlézte számos szempont alapján. Mindemellett a közönség is kedveli a régi járgányokat, melyek – bemutatkozásként – idén is tettek egy kört Hévíz és Keszthely között. A közönségnapon a zsűri mellett mindenki láthatta a régi autókat, s kipróbálhatta a legújabb luxusautókat. A szakmai program keretében a zsűri számos díjat osztott ki, elismerve azokat a törekvéseket, melyek a régi autók felújítását, szeretettségét célozták.

 

megosztás
hozzászólások
Top 50 (1), police (513), vízimentő (5), Schmied Zoltán (1), szűrés (1), Street Festival Keszthely (1), angus marha (1), Joós Adél (1), gasztroblogger (2), Illés Fanni (1), Major Veronika (5), Tar László (1), Március 15 (2), ökölvívás (2), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), könyv (1), Tóth Csaba (3), konyvtar (103), Hegyi Roland (HR) (5), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Csángó Zsuzsa (1), Rigo Csaba (36), hűtőgépcsere-program (1), keszthelyi-hegység (1), kékszalag (12), Jazz Fiesta (2), efott (6), Halház kft (1), Gál Lajos (9), gazdasag (363), freestyle foci (1), Zalacsány (4), képviselő-testület (37), Bagyinka Tímea (1), politika (37), bor (26), nő (2), Együtt (1), Cserszegtomaj (124), farsang (2), La Montanara (1), vendeglátás (6), Év fája (1), cukorbetegség (2), cipősdoboz (3), étterem (11), georgikon (38), alga (1), menekült (1), Balatoni Hajózási Zrt (4)