Veteránautók és luxuscsodák

2014. április 27.
Hévízen, a Lotus Therme Hotelben kilencedik alkalommal rendezték meg a Lotus Retro veteránautó szépségversenyt és luxusautó kiállítást. A rendezvény ezúttal is népszerű volt az autósok és az érdeklődők körében.

A szervezők részéről, Kátai Alexandrától, a Lotus Therme Hotel sales menedzserétől megtudtuk, hogy több mint ötven, 1911-1982 között gyártott veterán autó és húsz luxusjármű érkezett a találkozóra. Volt köztük egyebek mellett Rolls-Royce, Mercedes, Datsun, Ford Mustang és számos érdekes jármű. Akadt néhány Lada és Zaporozsec is. Közös jellemzőjük az éltes koruk és kiváló állapotuk volt.

Pusztai Erzsébet, a hotel igazgatója azt tette hozzá, hogy a rendezvény kezdettől nagyon népszerű, egyfajta szórakozás, de szakmai összejövetel is. Az autókat minden évben és idén is szakmai zsűri szemlézte számos szempont alapján. Mindemellett a közönség is kedveli a régi járgányokat, melyek – bemutatkozásként – idén is tettek egy kört Hévíz és Keszthely között. A közönségnapon a zsűri mellett mindenki láthatta a régi autókat, s kipróbálhatta a legújabb luxusautókat. A szakmai program keretében a zsűri számos díjat osztott ki, elismerve azokat a törekvéseket, melyek a régi autók felújítását, szeretettségét célozták.

 

megosztás
hozzászólások
ló (1), menekült (1), Bock Bisztró Balaton (16), alternatív gyógymód (1), HUSZ (7), onkormanyzat (481), riporter (1), Ollári Barbara (1), Ruzsics Ferenc (434), ország torta (1), étel (3), Centrál Színház (1), Platán étterem (1), Horváth Szabina (1), magyar dal napja (8), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), paralimpia (4), Fenyves allé (1), táska (1), cigaretta (13), korcsolya (4), Kovács Beatrix (1), A Dal (3), Intersport (1), repülő (3), Balatonfüred (3), kutatók éjszakája (1), alkohol (4), Kányavári-sziget (1), Bedő Beáta (10), munkahely (8), rádió (1), nyelvvizsga (2), karate (2), vízkereszt (1), sárkányrepülő (1), Libás (2), Polgár Zsolt (1), Télikert (5), Év szállása (1), fejlesztés (12), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), Rigo Csaba (36), mozi (13), Balaton Szinház (959), rendőr (3), Alsópáhok (51), Magyar Államkincstár (2), cukorbetegség (2), voroskereszt (24)