Vesztesen, vagy demokratikusan

2014. március 06.
Az idei, április 6-ai választás elsősorban arról szól, hogy a társadalom többsége vesztes marad, vagy ellenőrzött, demokratikusan működő, évről-évre picit jobban élő országról beszélhetünk. Ezt Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője hangsúlyozta a Közéleti csütörtök nevű rendezvény előtti keszthelyi sajtótájékoztatóján.
Nézze meg galériánkat!

A politikus beszélt arról, hogy a miniszterelnök későn szólalt meg az ukrajnai történésekről, annak következményeiről. Szerinte az lenne a feladata, hogy az Európai Unióban értékalapon, a keleten pedig jó gazdasági érdekalapon kellene kapcsolatot kialakítani. Szólt a magyar társadalom helyzetéről is, kiemelve: ma tíz munkahelyből kilencet az állam teremt, a családok negyven százaléka nem rendelkezik ötvenezer forintos megtakarítással, a fizetéséből havi három hetet tud finanszírozni. A társadalom hetven százaléka vesztese az egykulcsos adónak, ami igazságtalan, s a tehetőseknek négyszáznegyvenmilliárd forintot adott. Az MSZP és szövetségesei feladata lesz – mondta –, hogy a választás után azonnal átalakítsa az adósrendszert, ami a többkulcsos adót jelenti. Ezen kívül a felsőoktatásban, a gazdaságban is rendezze a dolgokat, csökkentse a munkavállalók terheit, megszüntesse a gyermekéhezést, s olyan bért biztosítson, ami jelentősen javítja, megoldja a családok helyzetét, megélhetését. Fontos szerinte, hogy hazánk leszakadt régiói felzárkózzanak, s az ország növekedési pályára álljon. Tóbiás József azt mondta, hogy a választás tétje, hogy az ellenőrizetlen keleties, ellenőrizetlen, a jogszabályokat kénye-kedve szerint alakító hatalom helyett ellenőrzött, a társadalom javát szolgáló vezetés irányítsa az országot.

megosztás
hozzászólások
vasút (10), Szeiler (63), Márton nap (1), KDNP (1), Platán étterem (1), árviz (2), Burgonyakutatási Központ (2), jaras (36), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), állatorvos (1), sarmellek (53), debrecen uszo eb (16), piac (6), luxus (4), kutatók éjszakája (1), Zalaszántó (1), Balatonátcsúszás (1), nyelvtanulás (3), Bock Bisztró (12), Mohácsi József (8), baleset (169), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Horváth Lászlóné (1), gyes (2), Spar (1), kresz (2), munkahely (8), olimpia (152), szűrés (1), Berecz András (1), euronews (1), Naszádos Antal (1), ország torta (1), boldog békeidők (2), nagyméret (1), Burucs Szabolcs (2), szabadsag (2), ÉrtékTrend (35), Virágos Magyarország (6), cigaretta (13), Ács István (10), Bibó Gimnázium (1), Katedra nyelviskola (5), Tál Zoltán (2), Erdély (2), média (1), Fidesz (14), étrend (4), újszülött (1), tollaslabda (1)