Verklisek első fesztiválja

2013. augusztus 09.
Szeptember 7-8-án rendezik meg Keszthelyen az első Nemzetközi Verkli Fesztivált, a részletekről a szervezők sajtótájékoztatót tartottak. Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke elmondta: a svájci Hansjörg Surber, a keszthelyi zeneautomata és fonográf múzeum tulajdonosa – sok évtizedes kapcsolatokkal – az ötlet gazdája.

A jó kezdeményezés mellé álltak a helyi civilek: a Térségi Vállalkozók Klubja, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület, a Sétáló Utcai Kereskedők Egyesülete és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete.  A fesztivál gerince szeptember első hétvégéjén a város megújult Fő terén és a Sétáló utcában zajlik majd, ahol hetvenhat jelentkező ötvennyolc zenegéppel szórakoztatja a nagyérdeműt. A színes program néptánc- és egyéb színpadi produkciókkal, és Csobot Adél koncerttel is kiegészül. A célok közé tartozik, hogy közönség egy része az 1920-1930-as évek öltözetét viselje. A legjobbakat, ahogy a verkliket is, jutalmazzák. Horváth Tihamér a Térségi Vállalkozók Klubja képviseletében örömét fejezte ki, hogy a civilek összefogtak, és jelentős szerepet vállaltak a szervezésben. Azt mondta, Keszthelynek és a térségnek szüksége van a vendégvonzó rendezvényekre. A Verkli Fesztivál ilyen lesz, a cél pedig, hogy a jövőben is megrendezzék. Zenélt és szólt a jelenlévőkhöz Hansjörg Surber is, aki azt mondta: a megújult Fő térhez méltó eseményt kívánt szervezni. A visszajelzés nagyon pozitív volt. A zenészek többsége Németországból érkezik, de jönnek Keszthelyre Németországból, Franciaországból, Lengyelországból, Csehországból és hazánkból is. A fesztivált rossz idő esetén is megtartják.

megosztás
hozzászólások
állami támogatás (1), kékszalag (12), képviselő-testület (37), Helikoni ünnepség (4), Bóka Péter (1), Semmelweis (2), Oroszlán Zsolt (2), kábítószer (9), Serenity Hill (1), áruház (1), online (1), miniszterelnök (2), állatvédő (5), fájdalommentes (3), Kardos Gábor (6), előadás (14), Polgári vélemény (6), munkanelkuli (2), piac (6), georgikon (38), Szőcs Tamás (1), Balaton Szinház (959), földrengés (2), Szeiler Gábor (1), gyógyszertár (1), onkentes (3), diák (4), középiskola (1), shotokan karate (3), kormany (11), Keszthely HUSZ (3), dinnye (1), kresz (2), KRAFT (5), cégtörlés (3), állami (1), hospice (1), halottak napja (1), Március 15 (2), mozi (13), nyelvtanulás (3), Budapest (3), cukorbetegség (2), DJ Gerysson (1), pünkösdi regatta (5), ellenőrzés (2), nagyméret (1), TDM (3), Babos Lajos (1), Lidl (1)