Verklifesztivál újra, másodszor

2014. augusztus 08.
Keszthelyen ismét lesz Verklifesztivál, a tavaly indított nagysikerű nemzetközi programot szeptember 6-7-én rendezik meg a Balaton-parti városban. Ezt Bubla Zoltán, a szervező Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke jelentette be sajtótájékoztató keretében.

Elmondta: tavaly több ezer látogató volt kíváncsi az első nemzetközi verklifesztiválra és a zenészeire, ez a tény feladatot adott számukra. S bár úgy gondolták, hogy csak kétévente tartanak hasonló programot, a verklisek és a közönség várták, szinte követelték az azonnali, azaz az idei folytatást. A Keszthelyi Turisztikai Egyesület egyébként a hagyományokat tartva ezúttal is a Keszthely Térségi Vállalkozói Klubbal, a Sétálóutcai Kereskedők Egyesületével és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületével közösen szervezi meg a második verklifesztivált, amelyre eddig már mintegy ötven magyar és külföldi - többségében svájci, német, lengyel, cseh és francia - zenegépek és gazdáik érkeznek majd. Bubla Zoltán kiemelte: a fesztivál kezdeményezője a svájci, de már néhány éve Gyenesdiáson élő Hansjörg Surber, aki Keszthelyen zeneautomata- és fonográfmúzeumot is nyitott. Mint ahogy a gyűjteményében, úgy az utcai zenészeknél is akad a kézben hordható zenegéptől a teherautónyi zenélő szerkezetig mindenféle változat. A zenegépek két napon át lesznek láthatók és hallhatók a város négy frekventált pontján, a Fő téren, a sétálóutcában, a piactéren és a Festetics-kastély parkjában. A közönség ezúttal is megválaszthatja a legszebb hangú és küllemű zenegépet, illetve leginkább korhűen öltözött tulajdonosát, de a látogatókat is időutazásra invitálják a szervezők, akik szeretnék, hogy minél többen öltsenek magukra korhű ruhákat a rendezvény ideje alatt. A legszebbeket díjazzák is. A kétnapos rendezvényt számos program kíséri, lesznek gyerekeknek és felnőtteknek szóló zenés, táncos események, például fellép a Brumi Bandi Band, Rezidance tánccsoport és Farkas Gergő. A Fő téren a Váci Szimfonikus Zenekar ad koncertet Zenével a világ körül címmel.

megosztás
hozzászólások
szalon (1), Bóka Péter (1), Player's Restaurant & Bar (2), DRV Zrt. (3), spinning (2), Hévíz (1219), DK (13), Bálint NatáLia (2), tanulás (2), szerelem (1), C+ fesztivál (1), Clemens Zsófia (1), Keszthely HUSZ (3), Rézsó Tamás (6), Udvaros Dorottya (1), időkép.hu (2), Kertész Sándor (5), munkaszünet (1), CT (3), Varga Terézia (1), konyvtar (103), taverna (25), Zala Megyei Közgyűlés (3), múzeumok éjszakája (4), oscar (13), orvos (23), fájdalomambulancia (2), DJ Gerysson (1), Reischl-sörház (1), cigaretta (13), turisztika (94), idegenforgalom (174), Szutrély Péter (7), helyesírás (1), vadász (2), Pápai Gábor (6), árviz (2), táska (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Sziládi-Kovács Tibor (2), zala (1156), Hegyi Roland (HR) (5), Szeiler Stúdió (32), Rezi (1), utca embere (8), büntetés (3), felveteli (29), Polgár Zsolt (1), Halház kft (1), transzfer (1)