Végrehajtás a zalakarosi MenDan Thermal Hotel üzemeltetője ellen

2012. május 17.
Visszavonták a zalakarosi MenDan Thermal Hotel működési engedélyét, a tulajdonos CIB Lízing az eddigi üzemeltető ellen végrehajtási eljárást indított, és új cégnek adná át a szállodát.

A Zalai Hírlap csütörtökön azt közölte: az egyik bank birtokában lévő szálloda és a létesítmény üzemeltetője között már régóta vita van, amelyet peres úton próbálnak rendezni. Ugyanakkor a bank már korábban felmondta az üzemeltetési szerződést, sőt új partnert is talált a szálloda működtetésére, a régi üzemeltető működési engedélyét nemrég vissza is vonták.
Az MTI megkereste a szállodát mostanáig üzemeltető Wellwest Plusz Kft. ügyvezetőjét, Várkonyi Gyulát és a cégben tulajdonosként szereplő feleségét, de csupán annyit közöltek: "végrehajtás folyik" a szállodában, egyebet azonban egyikük sem kívánt mondani.
A mintegy 15 éve működő szállodát a cégvezető építtette és - változó nevű társaságok irányítójaként - vezette is mostanáig.
Az MTI tudósítója csütörtökön a helyszínen azt látta: a hotel és az élményfürdő működik, a vendégek ellátása folyamatos. A szállodában biztonsági őrök álltak, a személyzet pedig leltározással és az átadás-átvétellel foglalkozott.
A céginformációs adatok szerint a 2009-ben budapesti bejegyzéssel alapított Wellwest Plusz Kft.-t 1,5 millió forint jegyzett tőkével hozták létre. A cég ellen 2010 óta többen is benyújtottak végrehajtási kérelmet, köztük a Fővárosi Bíróság és az APEH Dél-budapesti Adóigazgatósága.
Az MTI információja szerint a zalakarosi szálloda üzemeltetőjének az önkormányzat felé is több tízmillió forintos adótartozása van.
A CIB Bank Zrt. kommunikációs osztálya az MTI érdeklődésére azt közölte: a zalakarosi szálloda tulajdonosa, a CIB Lízing szerdán "végrehajtási eljárás keretében, a korábbi üzemeltető együttműködésével megkezdte a tulajdonát képező szálloda új üzemeltető részére történő átadás-átvételét". Az írásban küldött válasz szerint "az érintett felek célja, hogy a folyamat alatt a szálloda zavartalanul működjön, az ott tartózkodó és folyamatosan érkező vendégek megszokott magas színvonalon történő kiszolgálása biztosított legyen".
A hotel működésére vonatkozóan azt a tájékoztatást adta, hogy a szálloda fogadja a vendégeket.
A bank sajtóosztálya azt is közölte: a szálloda 2001-től van a CIB Lízing tulajdonában, akkor lízingbeadás céljából vásárolta meg. Az üzemeltetőváltásra vonatkozó kérdésre azt válaszolták: "a CIB Lízing mint tulajdonos úgy ítélte meg, hogy az új üzemeltetővel a szállodát eredményesebben tudja működtetni".
Józsa Zsanett, Zalakaros jegyzője az MTI megkeresésére közölte: a MenDannal kapcsolatos hatósági ügyekben már nem illetékes a város, ugyanis a megyei kormányhivataltól korábban más eljáró hatóság kijelölését kérték, így az ügyek Nagykanizsára kerültek.
A nagykanizsai jegyzői kabinet az egyedi hatósági ügy miatt nem kívánt nyilatkozni a szálloda ügyeivel összefüggésben. Az MTI más forrásból úgy értesült, a hivatal a tulajdonos kérésére vonta vissza az eddigi üzemeltető működési engedélyét, de új engedélyt is kiadtak a leendő üzemeltető számára. mti

megosztás
hozzászólások
Tar Ferenc (3), traffipaxrendszer (1), onkormanyzat (481), macska (1), katona (1), kötélugró (1), google (3), Rio 2016 (32), golf (11), erdő (2), tispol (3), vegetariánus (1), költségvetés (1), VOLT fesztival (7), kovács (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), labdarugas (25), fájdalommentes (3), Bródy János (1), keszthelyi-hegység (1), Révai Gábor (1), VeszprémFest (1), Semmelweis Egyetem (1), mellrák (1), Zala Volán (1), influenza (2), statisztika (2), Egészségfejlesztési Iroda (1), sarmellek (53), kormanyhivatal (93), videó (1), Bedő Beáta (10), Balatoni Kör (2), Erdély (2), Kvárta Mátyás (44), erdekes (538), Szőcs Tamás (1), Hotel Zenit (3), szex (9), skandinav lotto (81), utca embere (8), Saul fia (7), kornyezettudatos (4), szallas (39), étrend (4), Kertész Sándor (5), Márki Péter (1), program (7), Street Festival Keszthely (1), magyar (1)