Van egy jó receptünk! - Bélszínsteak borskéregben konyakos pikáns mártással tálalva, rösztivel (+borajánló!)

2011. szeptember 03.
A jó étel éppoly fontos az élethez, mint a jó egészség, ha pedig otthon, szeretteink társaságában főzünk, még a kapcsolatunk is mélyül, boldogabbak leszünk. Fantasztikus érzés az együtt elkészített vacsorát közösen elfogyasztani, majd elégedetten hátradőlni, és azt mondani: azok vagyunk, amit megeszünk. Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!

A bélszínt 18 dkg-os szeletekre vágjuk, kézzel kissé megnyomkodjuk, borssal, mustárral bepácoljuk, olajjal meglocsoljuk, hűtőbe tesszük.
A mártás
A zöldborsot kevés vajon serpenyőben megfuttatjuk, kevés konyakkal flambírozzuk, a paprikát apró kockákban hozzáadjuk, felengedjük pecsenyelével és tejszínnel, majd összeforraljuk.
Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk, közben durvára tört borsba forgatjuk, tetszés szerint angolosra, félangolosra sütjük. A húst a mártással tesszük pikánssá, hozzá rösztiburgonyát ajánlunk.

Jó étvágyat kívánunk!
Helikon Taverna Étterem és Rendezvényközpont
Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.
Tel.: 06-83/348-004, 06-30/217-9981
www.helikontaverna.hu
info@helikontaverna.hu

 

Az ember életében vannak különleges alkalmak, pillanatok, családi-baráti összejövetelek, amelyeket érdemes emlékezetessé tenni. Egy ilyen esemény fénypontja lehet a séf úr mostani ajánlata.
Azt azért elárulom, hogy érdemes párszor gyakorolni, próbálgatni, mielőtt vendégeket hívunk. Már a bélszín beszerzése sem lesz egyszerű, tehát közvetlenebb kapcsolatot igényel a hentessel. Meg kell vele beszélnünk előre, hogy mit szeretnénk, de ez a kapcsolat ettől emberivé válik. Biztos vagyok benne, hogy a legközelebbi vásárlás alkalmával be is kell számolnunk a sikerről.
Ahogy az étel se hétköznapi, éppen ezért egy különleges, 2006-os évjáratú Cabernet Sauvignon Selectiont ajánlok a tőlünk nem messze lévő nagyradai Cézár Pincészettől. Ezt a bort mély bíborba hajló, sötétvörös színárnyalat jellemzi. Nagy testű, bársonyos, fantasztikus illatában érett piros és fekete bogyós gyümölcsök fedezhetők fel. Ízében is ezekkel találkozunk, amely kiegészül egy kis dohányos-csokoládés beütéssel. Szép harmonikus bor. Nekem a pincészet borai közül ez ízlik a legjobban, ezért merem ajánlani önöknek. S ami még szerencsés, hogy ízvilágát kiegészíti egy kis borsos fűszeresség, ami az étellel való találkozásnál remekül fokozza az ízhatást.

Váljék egészségükre!
Pampetrics György borkereskedő
8360 Keszthely, Rezi u. 2.
Tel.: 06-30/939-8185, 06-83/312-551
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 18.

 

megosztás
hozzászólások
karate (2), rezidance (5), Keszthelyen élni (6), óraátállítás (3), gasztroblogger (2), jogosítvány (1), szolárium (1), tollaslabda (1), Cséby Géza (5), Ifi Ferenc (1), Eurovíziós Dalfesztivál (1), gerincvédelem (1), kutyás strand (5), Fidesz (14), táska (1), Magyar Államkincstár (2), Bedő Beáta (10), mellrák (1), tanulmány (11), Intersport (1), felveteli (29), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Zalaszántó (2), kezilabda (64), Gyarmati Noémi (1), Bóka Péter (1), adomány (1), Schmied Zoltán (1), eon (2), állami támogatás (1), Szeiler (63), telefon (3), strand (21), szabadsag (2), szex (9), dunantul (23), ingatlan (12), Szent István ünnepe (3), uzemanyag (24), Bogi (13), dinnye (1), Novinszky Petra (1), álommeló (1), Halott pénz (1), kormany (11), Cserszegtomajfutás (5), Év fája (1), macska (1), Lel Ki Főzde (1), gyümölcs (2)