Van egy jó receptünk! - Bélszínsteak borskéregben konyakos pikáns mártással tálalva, rösztivel (+borajánló!)
2011. szeptember 03.
A jó étel éppoly fontos az élethez, mint a jó egészség, ha pedig otthon, szeretteink társaságában főzünk, még a kapcsolatunk is mélyül, boldogabbak leszünk. Fantasztikus érzés az együtt elkészített vacsorát közösen elfogyasztani, majd elégedetten hátradőlni, és azt mondani: azok vagyunk, amit megeszünk. Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!
A bélszínt 18 dkg-os szeletekre vágjuk, kézzel kissé megnyomkodjuk, borssal, mustárral bepácoljuk, olajjal meglocsoljuk, hűtőbe tesszük.
A mártás
A zöldborsot kevés vajon serpenyőben megfuttatjuk, kevés konyakkal flambírozzuk, a paprikát apró kockákban hozzáadjuk, felengedjük pecsenyelével és tejszínnel, majd összeforraljuk.
Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk, közben durvára tört borsba forgatjuk, tetszés szerint angolosra, félangolosra sütjük. A húst a mártással tesszük pikánssá, hozzá rösztiburgonyát ajánlunk.
Jó étvágyat kívánunk!
Helikon Taverna Étterem és Rendezvényközpont
Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.
Tel.: 06-83/348-004, 06-30/217-9981
www.helikontaverna.hu
info@helikontaverna.hu
Az ember életében vannak különleges alkalmak, pillanatok, családi-baráti összejövetelek, amelyeket érdemes emlékezetessé tenni. Egy ilyen esemény fénypontja lehet a séf úr mostani ajánlata. Azt azért elárulom, hogy érdemes párszor gyakorolni, próbálgatni, mielőtt vendégeket hívunk. Már a bélszín beszerzése sem lesz egyszerű, tehát közvetlenebb kapcsolatot igényel a hentessel. Meg kell vele beszélnünk előre, hogy mit szeretnénk, de ez a kapcsolat ettől emberivé válik. Biztos vagyok benne, hogy a legközelebbi vásárlás alkalmával be is kell számolnunk a sikerről. Ahogy az étel se hétköznapi, éppen ezért egy különleges, 2006-os évjáratú Cabernet Sauvignon Selectiont ajánlok a tőlünk nem messze lévő nagyradai Cézár Pincészettől. Ezt a bort mély bíborba hajló, sötétvörös színárnyalat jellemzi. Nagy testű, bársonyos, fantasztikus illatában érett piros és fekete bogyós gyümölcsök fedezhetők fel. Ízében is ezekkel találkozunk, amely kiegészül egy kis dohányos-csokoládés beütéssel. Szép harmonikus bor. Nekem a pincészet borai közül ez ízlik a legjobban, ezért merem ajánlani önöknek. S ami még szerencsés, hogy ízvilágát kiegészíti egy kis borsos fűszeresség, ami az étellel való találkozásnál remekül fokozza az ízhatást. Váljék egészségükre! Pampetrics György borkereskedő 8360 Keszthely, Rezi u. 2. Tel.: 06-30/939-8185, 06-83/312-551 8360 Keszthely, Kossuth L. u. 18. |
megosztás
hozzászólások