Változott a vasúti menetrend

2013. április 07.
Több ponton változott az idei vasúti menetrend vasárnap, a módosulások csaknem húsz vasútvonalat érintenek.

A MÁV-START Zrt. korábbi tájékoztatása szerint az eddigiekhez képest új járatokat indítottak, több vonat hosszabb útvonalon közlekedik és újabb megállóhelyeket alakítottak ki.
A legjelentősebb módosítás, hogy új vonatok állnak az utazók rendelkezésére több vasútvonalon is akár a hétvégi, távolsági, akár az elővárosi utasforgalom megfelelőbb kiszolgálása érdekében.
Ebben érintett a Budapest-Győr-Hegyeshalom-Rajka vonal iskolaidőben vasárnap, késő délutánonként Győr és a főváros között; a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonal az iskolai napokon Celldömölk és Szombathely között; a Vác-Diósjenő-Balassagyarmat vonal Diósjenő és Vác között; illetve a Budapest-Szeged vonal munkanapokon Kiskunfélegyháza és Szeged között.
A balatonfenyvesi kisvasút vonalán május elsejétől új vonatpár áll a kirándulók rendelkezésére.
Több vonat az eddigieknél hosszabb útvonalon közlekedik, például a Hatvan-Somoskőújfalu és a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon.
Csökken a vonatok menetideje a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon.
Több vonat áll meg Szászberek és Szellőhát megállóhelyeken a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon.
A Rédics-Zalaegerszeg vasútvonalon feltételes megállásokkal közlekednek a vonatok, a megállóhelyeken csak akkor áll meg a vonat, ha az utasok a leszállási szándékukat jelzik, vagy a mozdonyvezető várakozó utast lát a megállóhelyen.
Kisebb változások vannak a Győr-Veszprém, Szombathely-Nagykanizsa, Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk, Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, Fonyód-Kaposvár, Budapest-Pécs, Szentlőrinc-Sellye, Budapest-Vác-Szob, Budapest-Hatvan és a Füzesabony-Eger, valamint a Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalon. mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
könyvbemutató (2), választás (46), Csősz-Tóth Norbert (1), táncpanoráma (5), vendeglátás (6), gyilkosság (1), voroskereszt (24), étel (3), e-kereskedelem (1), keszthelyi nyari jatekok (55), cégtörlés (3), érettségi megoldás (5), gyermekszám (1), termálfürdő (1), cigaretta (13), HIV (1), gyermek (12), miniszterelnök (2), A Dal (3), menetrend (3), adomány (1), temetés (2), Kastély kávézó (1), gyógyszertár (1), google (3), Füzes Eszter (1), Laky András (2), Örvényeshegy Piknik (3), Novinszky Petra (1), gazdasag (363), életmód (10), sajtóközlemény (5), karrier (1), Brüsszel (1), Jazz Fiesta (2), margaret thatcher (1), Gyarmati Noémi (1), úszás (22), fájdalomambulancia (2), Z. Karvalics László (1), keszthelyi kilometerek (78), fájdalommentes (3), Paleomedicina (1), kábítószer (9), álláshirdetés (18), Owaimer Aisha (1), Halott pénz (1), táplálkozási tanácsadó (1), béremelés (2), katona (1)