Valami elindult… - Csipkerózsika-álomból a királyfi karjaiba

2016. szeptember 13.
Csipkerózsika-álmából ébred a Libás strand előtti terület. A fákat kivágták, a területet megtisztítják, a tuskók kiásása és elszállítása folyamatban van. A laikus szemlélő csak azt érzékeli: rendben mennek a dolgok, minden úgy halad, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A terület magyarországi menedzsmentjét, helyi megbízottját, Bódis Istvánt arról kérdeztük, mi történik az eddig alvó telekkel, és milyen változások várhatók.

– Tíz évvel ezelőtt értékesítette a Libás strand előtti területet a Mohácsi József polgármester vezette képviselő-testület a Creagen (akkor még Creatura) Befektetési Kft.-nek nagyon jókor és jó áron, hiszen nem sokkal később beütött a pénzügyi krach, és azóta sem érik utol magukat az ingatlanárak. A 10,5 hektáros terület, a Libás hat helyrajzi számra, öt nagy telekre van osztva, ebből Ralf Klaus svájci illetőségű üzletember kettőt már megvásárolt, kifizetett, másik kettőre pedig vételi opciót szerzett a Creagentől. A Klaus-Sea Balaton Investments Kft. tulajdonosa jó érzékkel, következetesen és határozottan igyekszik megvalósítani a terveit. A dzsumbuj megtisztítása után a tuskókat is kiszedik, majd még az idén tereprendezés következik. Az üzletember tavasszal eleget tesz szerződésben vállalt kötelezettségének is: már birtokában vannak az engedélyek, és mihelyst az idő engedi, kiépíti a közműveket (út, víz, csatorna stb.).

Bódis István úgy véli, szemléletváltás megy végbe a piacon:
– Újdonság és fordulat a korábbiakhoz képest, hogy míg eddig javarészt az ingatlanspekuláció mozgatta a piacot, ma már egyre inkább az ingatlanfejlesztés motiválja a befektetőket. Ez nagyszerű, én mint szakértő mondom ezt. Míg korábban az volt a fontos, hogy jó időben jó helyen vásárolva 10–30 százalékos haszonnal továbbértékesítsék a telket, ma inkább megveszik és rendbe rakják, valódi építési területet hozva létre.
A tervekről annyit árult el: két elhatározás született eddig. Az egyik, hogy szállodát biztosan nem fog építeni a befektető. A másik, hogy nem óhajt a felszínen gépkocsit látni, vagyis ez a zöld terület valóban zöld terület marad, akkor is, ha ez többe kerül. Ez a szemlélet magasabb, luxusminőséget feltételez. A cél nem a vendégszám végtelenségig fokozása, hanem hogy a vendégek négyszer annyit költsenek el, még ha valamivel kevesebben érkeznek is – fejtette ki a cég helyi megbízottja.

megosztás
hozzászólások
menza (2), Rigo Csaba (36), Novinszky Petra (1), Magyar Turizmus Zrt (45), Balatoni Szövetség (3), nyelvvizsga (2), husvet (14), Tar László (1), Kvarda Attila (25), koraszülött (1), posta (1), 2016 (2), gyász (1), tavasz (1), vasút (10), Télikert (5), Love your belly (2), DRV Zrt. (3), halottak napja (1), munkanelkuli (2), Horváth Szabina (1), unicef (1), menetrend (3), művészet (1), környezetvédelem (2), meteorologia (146), köztársasági elnök (1), proa (1), hűtőgépcsere-program (1), GESZ (11), Csángó Zsuzsa (1), VeszprémFest (1), Nagymező Gyenesdiás (1), Balaton-part (10), óvoda (7), áruház (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), Év szállása (1), Szemfüles egyesület (3), Ekmann László (1), Eurovíziós Dalfesztivál (1), luxus (4), Zala Megyei Közgyűlés (3), meiszner kati (16), KFT (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), vadász (2), minimálbér (1), Novák Péter (1), Ifi Ferenc (1)