Vágta a Faludi-síkon - ötödször

2014. augusztus 18.
Gyenesdiáson, a Faludi-síkon tavaly átadott új pályán idén ötödik alkalommal rendezték meg a Festetics vágta elnevezésű lovas versenyt, mely egyben a Nemzeti vágta selejtezője is volt. Az érdeklődőket ezúttal sem csupán izgalmas versengés, megmérettetés várta, hanem számos programon is részt vehettek felnőttek és gyermekek.
Nézze meg galériánkat!

A történelmi hagyományok őrzése jegyében egyebek között huszár karuszelt, fogathajtást, csikós és solymász bemutatót, dámalovaglást kínált a rendezvény. A lényeget, ahogy a megmérettetés kezdetétől minden évben, természetesen ezúttal is a lovasok versenye jelentette. A szervezők hagyományosan több kategóriában hirdettek futamokat, melyek győztesei a döntőben mérettették meg magukat. Bár minden lovas igyekezett, s persze jól teljesített, a Festetics vágtát a kapuvári Somogyi József nyerte Bob herceg boszorka nevű lovával. A sorban őt követte a gyenesdiási Németh Szilvia, aki Cseles nevű lovával indult a versenyen. Harmadik helyen a keszthelyi Tóth Márton végzett, aki Zsandár nevet viselő lovával vágtázott. Az eredmények őket arra jogosítják, hogy részt vegyenek Budapesten, a Hősök terén szeptember 19-21 között megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtán. Amint a szervezőktől megtudtuk, a Festetics vágta mára igazi hagyománnyá vált, a rendezvényre nem csak a lovasok, hanem az érdeklődők is nagyon készülnek. A sportágat és a turizmust egyaránt kiválóan szolgálja a megmérettetés, mely Gyenesdiás nevét is ismertté tette az elmúlt öt évben. Bíznak benne, hogy a jövőben minden területen még tovább tudják fejleszteni a Festetics vágtát.

 

megosztás
hozzászólások
közmunka (1), kozlekedes (8), Ékszertáska (2), katasztrofavedelem (44), táplálkozási tanácsadó (1), Somogyi Zoltán (4), Fodor Márk (8), boksz (3), hotel mirage (1), ARC (1), Bóka György (2), boldog (1), menekült (1), Ekmann László (1), Z. Karvalics László (1), menza (2), Csángó Zsuzsa (1), Kocsis László (1), étterem (11), sztár (2), videó (1), tranzakciós díj (1), telihold (1), utánpótlás (1), hulladék (3), koraszülött (1), Burucs Szabolcs (2), Telecom (2), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), hazassag (6), Nagymező Gyenesdiás (1), Oláh Péter (2), Szemfüles egyesület (3), Szőcs Tamás (1), boldog békeidők (2), Papp Gabor (227), tabor (6), szüret (4), Ollári Barbara (1), fitt (1), Csikós Beatrix (1), tanulás (2), gazdasag (363), étrend (4), hosegriado (7), angus marha (1), fogorvos (5), Hotel Zenit (3), Gulyás Orsolya (2), Horváth Szabina (1)