Utószezoni akciókkal folytatódik a balatoni nyár

2012. augusztus 24.
A kedvező időjárásnak és az utószezoni áraknak köszönhetően több siófoki szálloda is teltházzal üzemel a hétvégén, és kedvezőbben alakul a forgalom a balatoni magánszálláshelyeken is - mondták turisztikai szakemberek az MTI-nek pénteken.

Halász Klára, a siófoki Tourinform iroda vezetője arról számolt be, hogy becslésük szerint eddig 7-8 százalékkal emelkedett a város turistaforgalma a tavalyi év hasonló időszakához képest. A főszezon végét jelentő augusztus 20-ai ünnep után a kánikula folytatódása miatt jóval több turista maradt Siófokon, mint a korábbi években, és a meleg hétvége is kedvez a forgalomnak, így várhatóan az utószezon is kedvezően alakítja az idei nyár mérlegét. A siófoki szállodák zöme megtelt erre a hétvégére is, és magánszállás még bőven akad ugyan kiadó, de ezek forgalma is jobban alakul, mint a korábbi években.
Pártényi Tünde, a siófoki Magistern szálloda igazgatója arról számolt be, hogy a nyáron mindvégig 98-100 százalékos kapacitáskihasználtsággal működtek, és ezen a hétvégén sem lesz ez másként, de ennek ára van. A magyar fizetőképes kereslethez igazodva a szobák árán négy éve nem változtattak, lenyelték az áfaemelést is, és jelentős kedvezményeket adnak a gyermekes családoknak. Az augusztus 20. után számított utószezoni árak például akár 40-50 százalékos kedvezményt is jelentenek az előre foglalóknak. Az igazgató szerint ezek az évek a túlélésről és a visszatérő vendégek számának növeléséről szólnak. A Magistern vendégeinek 80-90 százaléka üdülőcsekkel vagy Szép-kártyával fizetett.
Strenócky Balázs, az Azúr Hotel marketingigazgatója arról számolt be, hogy a szálloda uniós támogatással történt prémiumszárny-bővítésének köszönhetően 22 százalékkal nőtt a kapacitásuk. A szezon eddig jól alakult, a tavalyi átlagosan 87 százalékos kapacitáskihasználtságot sikerült 90 százalékra növelni. Az utószezonban 20 százalékos kedvezménnyel kínálják a szálláshelyeiket, amivel a reményeik szerint elérik a 80 százalékos kapacitáskihasználtságot ebben az időszakban is. Szombatra mindenesetre minden hely elkelt.
Kaponya Éva, a Balatonlelle és Gyenesdiás között magánszálláshelyeket értékesítő Balaton Travel Utazási Iroda vezetője úgy értékelte, hogy a tavalyihoz hasonlóan jól alakult az idei főszezon. Átlagosan a szálláshelyeik 70-80 százalékát sikerült értékesíteni. Az utószezon is kedvezően alakul, továbbra is folyamatosan érkeznek családok, többségük Szép-kártyával vagy üdülési csekkel fizet. Erre a hétvégére viszonylag telítettek a magánházak, de a jövő héttől a kapacitások mintegy fele kihasználatlan már.
A szakemberek elmondták, hogy a Szép-kártya jóval kisebb adminisztrációs terhet jelent a szolgáltatóknak, mint az üdülési csekk. Problémát okozott viszont az, hogy csak szezon közepén tették közzé: nem átcsoportosíthatók a Szép-kártya különböző célra felhasználható "zsebeiben" (szállás, vendéglátás, szabadidő) lévő összegek. mti

megosztás
hozzászólások
Nyári Viola (1), véradás (2), Bálint NatáLia (2), Németh József (1), Keszthelyen élni (6), zeneszerző (1), parkolás (8), Cserszegi fűszeres (1), GESZ (11), mellrák (1), Balatoni Szövetség (3), Bogi (13), CT (3), Krepsz Zoltán (38), onkormanyzat (481), facebook (15), Berecz András (1), Kovács Viktória (4), Owaimer Zoheir (1), családbarát (1), film (8), Tóth Xénia (6), paralimpia (4), dohany (15), Hévíz (1219), Barista bajnokság (2), Filharmónia (1), Balatoni Kör (2), e-kereskedelem (1), Lel Ki Főzde (1), diák (4), Joós Attila (1), néptánc (4), kormany (11), Németh Veronika (1), táncpanoráma (5), garázsvásár (1), kutyás strand (5), koraszülött (1), ÉrtékTrend extra (7), hévízi kifolyó (3), mozi (13), Zala Megyei Közgyűlés (3), Oroszlán Zsolt (2), óvoda (7), Zalai Borcégér (5), diákolimpia (1), vlog (4), Babos Lajos (1), Rio 2016 (32)