Útlezárások vasárnap Keszthelyen a futóverseny miatt

2015. május 19.
A pünkösdi hétvégén a család minden tagja megtalálja a számára érdekes programokat a Keszthelyi Kilométerek futóverseny alkalmával. Keszthely Kapitány szuperhős az idei rendezvény jelképe, aki, mind a gyermekeket, mind a felnőtteket motiválni fogja a különböző távú versenyek alkalmával.

Az idén nyolcadik éves Intersport Keszthelyi Kilométerek verseny szombat délutánján 18 gyermek futam, tésztaparti és Compact Disco koncert, vasárnap 2,5 km, 5 km, 21 km és 42 km versenyszámok várják a sportolókat.

Amellett, hogy a keszthelyi Fő tér az egész pünkösdi hétvégén zárva lesz az autóforgalom elől, vasárnap délelőtt és délután a város egész területén várhatók forgalomkorlátozások.

Május 24-én vasárnap délelőtt a belvárosban a Sörház, Kossuth, Helikon és Balaton utcát érinti lezárás 9.45 - 13.30-ig. Délután nagymértékű 10,5 km hosszú forgalomkorlátozás lesz a félmaraton és a maraton futóverseny idejére 15.30 - 21.30 óráig. Teljes pályás lezárás lesz a Kastély és a Lehel utcában és a Tapolcai út teljes hosszán. Gyenesdiásra átérve félpályás lezárás érinti a Kereskedők útját, az Avar vezér, Béke, Kapernaum és Széchenyi utcát.
Keszthelyre visszaérve félpályás lezárás lesz a Toldi és Apát utcán, a Balaton partra vezető úton, valamit teljes zárás az Erzsébet királyné utcán.

Az Intersport Keszthelyi Kilométerek indulóinak száma várhatóan ismét emelkedni fog, így egyre jelentősebb turisztikai eseménnyé emeli a keszthelyi sportrendezvényt.


Az útlezáráok időpontjai:
9.45 - 13.30 óráig KESZTHELYEN

2,5km-es körpályán
Teljes lezárás érinti a a Sörház, Kossuth, Helikon és Balaton utcát.
A futók igénybe veszik a Helikon Park sétányát.    

 

 

15.30 – 21.30 óráig KESZTHELYEN és GYENESDIÁSON
10,5km-es körpályán
KESZTHELYEN: Teljes lezárás érinti a Fő teret,  Bem utcát, Erzsébet királyné utcát, a Kastélykanyart, Lehel utcát és a TAPOLCAI UTCA teljes szakaszát.
Félpályás lezárás érinti a Zsidi út Vásártéri szakaszát, a Toldi utcát és az Apát utcát. A Balaton-partra bevezető úton a forgalom egyirányúsítva lesz, kivezetés a vasútállomás felöli vasúti átjárón.

GYENESDIÁSON: Félpályás lezárás érinti a Kereskedők útját, az Avar vezér, Béke, Kapernaum és Széchenyi utcát.

A Keszthely és Vonyarcvashegy közti vasúti szakaszon a vasúti forgalom szünetel
16.00 órától 21.30 óráig, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

A rendezvényt a rendőrség és a polgárőrség biztosítja.

A pünkösdi hétvégén a keszthelyi Fő tér mindkét nap lezárva  lesz.

megosztás
hozzászólások
unicef (1), traffipaxrendszer (1), pálinka (2), szerelem (1), muzeum (55), Golgota Baptista Gyülekezet (1), lotus (1), Nagykanizsa (1), Koósz Attila (1), Berecz András (1), Palásthy Bese (2), szűrés (1), fa (1), kilométer (1), munkaviszony (1), tűzijáték (1), Erdély (2), web (5), Semmelweis (2), Kovács Patrícia (1), konyha (1), Puskás Tamás (3), Festetics kastély (139), utánpótlás (1), jovedelem (2), erettsegi (72), horgász (5), Szemfüles egyesület (3), gasztroblogger (2), balatoni strandbelépő (1), Főzzünk játszva (2), Tóth Levente (2), gyes (2), Oláh Péter (2), lakás (3), Horváth Mariann (1), Burgonyakutatási Központ (2), gyermekbarát (2), könyvbemutató (2), politika (37), videó (1), sztár (2), Astellas-díj (2), karrier (1), tabor (6), Magyar Telekom (1), párbajtőr (1), Marsalkó Dávid (1), rendőr (3), Keszthelyi Táncpanoráma (7)