Útfelújítások a Zámorban és Kiskeszthelyen

2014. augusztus 18.
Öt útszakasz kap teljesen új burkolatot az Újzámor városrészben és további három utca javítását végzi el az önkormányzat Keszthelyen. Ruzsics Ferenc polgármester előterjesztésére a város képviselő-testülete pénteki rendkívüli ülésén tárgyalt erről.

A Semmelweis utca keleti oldaláról kiágazó utcarészek, a Kinizsi, a Ruszek, a Pázmány, a Zámor és a Bajcsy-Zsilinszky utcák utolsó szakasza jelenleg kavicsozott és mart aszfalt felületű, és a vízelvezetésük sem megoldott. Ezt a problémát orvosolja most az önkormányzat szilárd burkolat kialakításával, és az utcák mindkét oldalán nyílt csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésével.
Ezzel egyidejűleg a Malom utca Ady és Lovassy utcák közötti szakaszán, valamint a Hóvirág és Lehel utcák teljes hosszában a meglévő aszfaltburkolat felújítását is elvégzi az önkormányzat.

A benyújtott terveket a Közlekedési Hatóság már engedélyezte, és a közbeszerzési eljárást is lefolytatta a város. A három beérkezett, érvényes ajánlat közül a keszthelyi Horváth-Ép Közmű-, Út- és Mélyépítő Kft. ajánlata volt a legkedvezőbb. A képviselő-testület a közbeszerzést eredményesnek hirdette ki, és felhatalmazta a polgármestert a vállalkozási szerződés aláírására a céggel.

A bruttó 78 millió forintos munkához a Zalai Balaton-part Víziközmű Társulat – mint az alapközművek kiépítője az újzámori városrészben – 15 millió forinttal járul hozzá, 63 millió forintot pedig saját költségvetéséből biztosít az önkormányzat.

A munkálatok már szeptember végére befejeződhetnek.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
szauna (2), Rtime (5), karrier (1), Oláh Péter (2), efott (6), ökölvívás (2), HUSZ (7), ingatlan (12), felmeres (10), Fodor Márk (8), Festetics kastély (139), Hotel Zenit (3), szolárium (1), nyugdíjas (2), Balatoni Kör (2), muzeum (55), fa (1), Zalai Kutyasuli (1), repülőtér (21), költségvetés (1), Év fája (1), Clemens Zsófia (1), terápia (4), luxus (4), migráns (3), Örvényeshegy Piknik (3), Sárdi Katalin (1), sport (1085), Taliándörögd (1), gasztronómia (5), Lisa (35), Suba Alexandra (1), kutatók éjszakája (1), Hévízi-tó (1), Révai Gábor (1), Hosszú Katinka (2), Magyarország tortája (1), adó (6), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), spinning (2), törvény (1), Márton nap (1), nyelvvizsga (2), Ifi Ferenc (1), alakformálás (6), kávé (2), Gelencsér Kálmán (2), Tata (1), menekült (1), kisterseg (20)