Utak, járdák, parkolók

2014. október 03.
Nyáron több járda- és útfelújítást elvégzett az önkormányzat Keszthelyen, biztonságosabb és kényelmesebb mindennapi közlekedést biztosítva a városlakók számára.

Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: a kertvárosban található Tomaji sor burkolata régóta nagyon rossz minőségű, szétesett felületű volt, s nyomvályúk tették nehézkessé és balesetveszélyessé a közlekedést rajta. A városi költségvetés beruházási keretéből húszmillió forintot fordított az önkormányzat az út teljes aszfaltozására, új kiegyenlítő és kopóréteg leterítésére.

Az Életfa óvoda és iskola dolgozói, valamint a szülők igényeinek kiszolgálására, a balesetveszélyes parkolások megszüntetésére új várakozóhelyeket alakított ki a város a Vaszary Kolos utca elején. A beruházás kilencmillió forintba került.
A Bercsényi utcában, a Georgikon Majormúzeum előtt a járdát javíttatta ki az önkormányzat. Erre azért volt szükség, mert a helyi, helyközi és távolsági buszjáratok megállóinak áthelyezésével nagyobb gyalogosforgalom terelődött erre a szakaszra. A rossz állapotú járdarész felújítására kétmillió forintot költött a város.
– Emellett a napokban zajlik a város több közútjának felújítása és újraaszfaltozása – hangsúlyozta Ruzsics Ferenc. – A Kinizsi, a Ruszek, a Pázmány, a Zámor és a Bajcsy-Zsilinszky utca újzámori szakasza kap aszfaltburkolatot, a Hóvirág és a Lehel utca teljes hosszában megújul, a Malom utcának pedig egy rossz állapotú szakaszát javítják ki. Ezek költségét szintén az önkormányzat állja – tette hozzá a polgármester.

megosztás
hozzászólások
túlsúlyos (3), szerelem (1), Krasznai István (1), érettségi megoldás (5), republic (1), könyvbemutató (2), vállalkozó (4), Németh Gábor (1), Anna-bál (2), felsőoktatás (9), Koósz Attila (1), íjászverseny (1), kert (1), Naszádos Péter (12), Ranolder (1), ipsos (1), erzsebet program (4), hulladék (3), Bedő Beáta (10), Gál Lajos (9), idojaras (262), nagyik karácsonya (1), menzareform (4), Palya Bea (1), női gombolkodó (5), Tarkarét Biofarm (1), belfold (1440), sofőrszolgálat (1), pedagógus (6), La Montanara (1), Szeiler (63), Top 50 (1), Rio 2016 (32), Ollári Barbara (1), állatkert (1), vasárnapi nyitvatartás (1), VeszprémFest (1), betegség (12), retro (1), Nagy Angelika (1), facebook (15), szunyog (3), Balatoni Kör (2), tűzijáték (1), Dublecz Karoly (2), tanulmány (11), egyetem (188), Bátortábor (1), étterem (11), gyermekbarát (2)