Utak, járdák, parkolók

2014. október 03.
Nyáron több járda- és útfelújítást elvégzett az önkormányzat Keszthelyen, biztonságosabb és kényelmesebb mindennapi közlekedést biztosítva a városlakók számára.

Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: a kertvárosban található Tomaji sor burkolata régóta nagyon rossz minőségű, szétesett felületű volt, s nyomvályúk tették nehézkessé és balesetveszélyessé a közlekedést rajta. A városi költségvetés beruházási keretéből húszmillió forintot fordított az önkormányzat az út teljes aszfaltozására, új kiegyenlítő és kopóréteg leterítésére.

Az Életfa óvoda és iskola dolgozói, valamint a szülők igényeinek kiszolgálására, a balesetveszélyes parkolások megszüntetésére új várakozóhelyeket alakított ki a város a Vaszary Kolos utca elején. A beruházás kilencmillió forintba került.
A Bercsényi utcában, a Georgikon Majormúzeum előtt a járdát javíttatta ki az önkormányzat. Erre azért volt szükség, mert a helyi, helyközi és távolsági buszjáratok megállóinak áthelyezésével nagyobb gyalogosforgalom terelődött erre a szakaszra. A rossz állapotú járdarész felújítására kétmillió forintot költött a város.
– Emellett a napokban zajlik a város több közútjának felújítása és újraaszfaltozása – hangsúlyozta Ruzsics Ferenc. – A Kinizsi, a Ruszek, a Pázmány, a Zámor és a Bajcsy-Zsilinszky utca újzámori szakasza kap aszfaltburkolatot, a Hóvirág és a Lehel utca teljes hosszában megújul, a Malom utcának pedig egy rossz állapotú szakaszát javítják ki. Ezek költségét szintén az önkormányzat állja – tette hozzá a polgármester.

megosztás
hozzászólások
Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), ajándék (8), turisztika (94), keszthelyi kilometerek (78), Pálfi Attila (1), efott (6), Rigo Csaba (36), Kocsis László (1), Golden Globe (3), Tar László (1), Zala Megyei Főügyészség (4), aranyérem (1), telihold (1), Mikulás (8), hazassag (6), Z. Karvalics László (1), Rio 2016 (32), gyógytó (1), horgász (5), Csősz-Tóth Norbert (1), álláshirdetés (18), Együtt (1), hulladék (3), kisterseg (20), Radnóti Miklós (1), web (5), Pampetrics György (21), Asperger-szindróma (1), Hegyi Roland (HR) (5), Széll Tamás (1), Csokonai társaság (1), uszoda (9), hatos lottó (93), Joós Adél (1), Nyitott Balaton (2), emléknap (1), vírus (1), Balatoni Kör (2), Jazz Fiesta (2), Pál Attila (1), baleset (169), VOLT fesztival (7), jaras (36), europa-bajnok (5), Szeiler (63), Player's Restaurant & Bar (2), szalon (1), esztétika (8), Liszkay (2), euronews (1)