Újra luxuscikké válhat a csokoládé a klímaváltozás miatt

2011. december 27.
Emelkedik a csokoládé ára, sőt újra luxuscikké válhat a klímaváltozás következtében - állapították meg egy tanulmány szerzői.

A vizsgálatban a világ kakaótermelésének több mint felét adó ghánai kakaóültetvények jövőjét elemezve úgy találták, hogy amennyiben 2050-re valóban 2,3 Celsius-fokkal emelkedik az átlaghőmérséklet, a jelenlegi termőterület a felére csökkenhet.
A kakaó, ezzel párhuzamosan a csokoládé ára már most is emelkedőben van, mert olyan feltörekvő országokban, mint Kína rohamosan növekszik iránta a kereslet, ráadásul a növényt termesztő országokban számos konfliktus tapasztalható - írta a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).
A Bill és Melinda Gates Alapítvány által támogatott tanulmányt Peter Laderach, a Nemzetközi Trópusi Mezőgazdasági Központ munkatársa és csoportja végezte. mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
koraszülött (1), Krassói Katalin (1), vuz kft (17), Nagykanizsa (1), georgikon dse (7), police (513), Via Hotel (1), fitnesz (1), tűzijáték (1), vasárnapi nyitvatartás (1), keszthely balaton kekszalag (5), év fürdője (4), Fenyves allé (1), Jemen (1), Varga Andrea (13), megemlékezés (10), Torsa Dániel (1), Palya Bea (1), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), Rezi (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), erzsebet program (4), dunantul (23), regatta (2), fitt (1), Gyertyánági Endre (1), telihold (1), Tóth Gergely (1), autizmus (2), uzemanyag (24), nyugdij (8), repülőtér (21), gasztroblogger (2), vallás (1), Magyar Államkincstár (2), Lisa (35), Tar Ferenc (3), kékszalag (12), percdíj (1), keszthelyi nyari jatekok (55), kormanyhivatal (93), időkép.hu (2), angus marha (1), Bóka György (2), Nagymező Gyenesdiás (1), egeszsegugy (266), Top 50 (1), operatőr (1), szalon (1), Ács István (10)