Újra luxuscikké válhat a csokoládé a klímaváltozás miatt

2011. december 27.
Emelkedik a csokoládé ára, sőt újra luxuscikké válhat a klímaváltozás következtében - állapították meg egy tanulmány szerzői.

A vizsgálatban a világ kakaótermelésének több mint felét adó ghánai kakaóültetvények jövőjét elemezve úgy találták, hogy amennyiben 2050-re valóban 2,3 Celsius-fokkal emelkedik az átlaghőmérséklet, a jelenlegi termőterület a felére csökkenhet.
A kakaó, ezzel párhuzamosan a csokoládé ára már most is emelkedőben van, mert olyan feltörekvő országokban, mint Kína rohamosan növekszik iránta a kereslet, ráadásul a növényt termesztő országokban számos konfliktus tapasztalható - írta a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).
A Bill és Melinda Gates Alapítvány által támogatott tanulmányt Peter Laderach, a Nemzetközi Trópusi Mezőgazdasági Központ munkatársa és csoportja végezte. mti

megosztás
hozzászólások
Balaton átúszás (5), táplálkozás (1), kormany (11), szűrés (1), Gulyás Orsolya (2), állatorvos (1), kék zászló (1), sport (1085), Szőcs Tamás (1), fitt (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), Révai Gábor (1), Örvényeshegy Piknik (3), középiskola (1), kollégium (1), ponthatar (6), palyazat (164), Szennyai Anita (2), ingatlan (12), Schmied Zoltán (1), költészet napja (2), HIV (1), gyógytó (1), Béres Attila (2), uszoda (9), Szemfüles egyesület (3), Március 15 (2), Zalaszántó (2), Mátrai Gabriella (2), Balatoni Hajózási Zrt (4), power-bank (1), Miss Balaton (1), Horvath Terez jegyzo (29), recept (178), Pálfi László (1), zápor (1), közmunka (1), debrecen uszo eb (16), szuperhold (1), strand (21), vízimentő (5), kávé (2), Balatoni Limnológiai Intézet (1), antsz (15), kulfold (245), szabadsag (2), vallás (1), korcsolya (4), MTI (595), parkoló (4)