Újévre pluszba került a kassza

2014. január 03.
"Végre pluszban van a kassza! Számba vettem itt minden évben az eredményeket és sikereket, amiből azért jócskán akadt, de most először mondhatom azt nagy örömmel, hogy átbillent a mérleg, pozitív eredménnyel fordult a város költségvetése az új esztendőre. A mai napon 300 millió forintot – igaz csak rövid időre - lekötött betétéként helyeztünk el a számlavezető pénzintézetünknél" – osztotta meg az örömhírt a vendégekkel hagyományos újévi fogadásán Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, köszönetet mondva mindenkinek a 2013-as munkájáért.

Hozzátette: a takarékos és mértéktartó gazdálkodás mellett a kormány mintegy másfélmilliárd forinttal segítette Keszthelyt. Beszédében méltatta a kormány dolgozókat és családokat segítő intézkedéseit, majd köszönetet mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselőnek, a Zala megyei Közgyűlés elnökének lobbi tevékenységéért.
Elmondta, jelentős szerepe volt abban, hogy a költségvetés átcsoportosításából 236 millió forint jutott a városnak, Keszthely adósságának 70 százalékát vállalta át az állam, a kórház konszolidáció során pedig 275 millió forintot kapott az intézmény. Szót ejtett a fejlesztésekről, a belvárosi, Balaton-parti, kórházi, múzeumi fejlesztésekről, jelezve, hogy indul a kerékpárút beruházás és a buszpályaudvar felújítás. Megígérte, hogy a fejlesztéseket folytatják, a célokat a stabil anyagi háttér, biztonság mellett az eddiginél könnyebb lesz megvalósítani, ahogy a város mindennapi zavartalan működését is.

Ruzsics Ferenc beszélt a választásokról is, kiemelve, hogy a kampányban tisztességes vitára számít, gyűlölködés, mocskolódás és személyeskedés nélkül. Reményét fejezte ki, hogy a városi együttműködésnek köszönhetően Keszthely élhető, biztonságos, jövőt nyújtó és szerethető város legyen lakói számára.

Záró mondatként kiemelte: "Köszönöm a kitartást, hitet és bizalmat, hogy nekem már nyolc év jutott becsülettel szolgálni Keszthelyt. Ha a keszthelyi polgárok akarata úgy kívánja, és ha Isten is megsegít, akkor nem ez volt az utolsó újévi köszöntőm polgármesterként, és örömmel folytatom tovább a megkezdett munkát."

Hallgassa meg Ruzsics Ferenc polgármester ünnepi beszédét!

megosztás
hozzászólások
világbajnokság (2), Dublecz Karoly (2), csillaghullás (2), VeszprémFest (1), erzsebet program (4), ingatlan (12), nyelvvizsga (2), shotokan karate (3), ötös lottó (101), Paleomedicina (1), europa-bajnok (5), tartozás (1), alkalmassági (1), Komoróczi Lajos (3), hitel (5), tűzijáték (1), levendula (2), vállalkozó (4), Szeiler (63), Hévízi-tó (1), munka (11), jövőkutatás (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), biztosítás (2), Burucs Szabolcs (2), Giro d'Italia (1), Burgonyakutatási Központ (2), nagyik karácsonya (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), freestyle foci (1), marko peter (22), karácsony (20), erdekes (538), Az év orvosa (1), állatvédő (5), téligumi (1), kávé (2), retro (1), regisztráció (1), emléknap (1), Intersport (1), trianon (2), férfi (1), Filharmónia (1), korcsolya (4), Top 50 (1), gasztroblogger (2), labdarugas (25), ARC (1), luxus (4)