Újabb infrastruktúra-fejlesztés a Keszthelyi Kórházban

2015. december 30.
Lezárult a Keszthelyi Kórház európai uniós projektje, melynek keretében megújult a szülészeti részleg, korszerű tüdőgondozó, traumatológiai és sebészeti szakrendelőket alakítottak ki, és új helyre költözött az urológia. A beruházás megvalósítására 134,56 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az intézmény.

A radiológiai osztály közelmúltbeli bővítése miatt kellett új helyet találni az urológiai szakrendelőnek: ehhez az „A” rehabilitációs osztály földszintjén található régi takarítószertár-öltözőt alakították át a projekt keretében. Az új szakrendelő akadálymentes, új betegváróval és a mintavételhez szükséges vizesblokkal rendelkezik, és modern körülmények között várja a pácienseket; a felújítás érintette a burkolatokat, nyílászárókat, közművezetékeket és radiátorokat. Minden feltétel adott itt, ami az orvos és beteg négyszemközti találkozásához, és az ambulánsan elvégezhető urológiai beavatkozásokhoz szükséges.

A „C” épület harmadik emeletén megújult a szülészeti osztály: a teljes átalakítás és felújítás a részleg északi részét érintette 210 négyzetméteren, a meglévő kórtermekbe létesített új akadálymentes fürdőszobák kialakításával, a közművezetékek felújításával, illetve a kórtermekbe mobíliák beszerzésével. A felújítás kapcsán cél volt a szülészeti, illetve nőgyógyászati betegek szétválasztása, az újszülött részleg átalakítása, vizesblokkok biztosítása, illetve a vizsgálóhelyiség átalakítása, megfelelve az akadálymentes használat feltételeinek.

Szintén a beruházás részét képezte a „C” épület földszintjén tüdőgondozó, traumatológia és sebészeti szakrendelők kialakítása, összesen több mint 200 négyzetméteren. A felújítás a szakrendelők kiszolgálóhelyiségeit, a pulmonológiát, tüdőgondozót, labort, főnővéri szobát és kartotéktárolót is magába foglalta, jelentősen növelve ezáltal az ellátás gyorsaságát, a színvonalas kiszolgálást.

Az építészeti átalakítások mellett több orvosi eszköz beszerzésére nyílt lehetőség a szakellátás színvonalának, hatékonyságának növelésére. A projektet informatikai fejlesztés is kiegészítette, ennek keretében teleradiológiai rendszert telepítettek az intézményben, mely lehetővé teszi, hogy a radiológiai felvételeket digitálisan tárolják és elektronikusan továbbítsák akár diagnosztikai, akár konzultációs céllal.

2013. és 2015. december 28. közötti időszakban valósította meg a felsorolt építészeti és eszközfejlesztéseket a Keszthelyi Kórház. A pályázat úgynevezett „retrospektív” projekt keretében került beadásra ez év decemberében. A projektkiírásnak megfelelően várhatóan 2016 márciusában fognak támogatásban részesülni mindazok a beruházások, amelyek a pályázati időszakban a kórház saját forrásainak terhére kerültek kivitelezésre.

megosztás
hozzászólások
kereskedelem (1), punkosdi regatta (9), La Montanara (1), mentő (9), uzemanyag (24), kulfold (245), egynapos sebészet (1), cigaretta (13), szolárium (1), angus marha (1), Balaton-part (10), fagylalt (6), Rúzsa Magdi (1), augusztus 20. (5), VeszprémFest (1), Jobbik (10), kollégium (1), keszthely foter (201), repuloter (64), szerencsejatek (630), jégpálya (4), kormany (11), közmunka (1), Négeli Noémi (1), paleo (13), Schmied Zoltán (1), díj (4), női gombolkodó (5), karnevál (1), Szemfüles egyesület (3), Balatoni Múzeum (98), maraton (59), Ollári Barbara (1), Spar (1), Otthon Centrum (1), Forstner Anna (1), Csikós Beatrix (1), szakma (1), Hévízi-tó (1), shotokan (1), tiltakozás (1), balett (1), koktél (1), medve (1), Taliándörögd (1), tűzoltó (32), strand (21), gyenesdias (213), szűrés (1), alkohol (4)