Újabb forgalomváltozásra számíthatunk hétfőtől a Fő téren

2011. augusztus 26.
Augusztus 29-étől az Átrium üzletház előtti útszakaszt lezárják az autóforgalom elől a belvárosi munkák következő ütemében. A gyalogosközlekedésben is újabb változásokra számíthatnak a lakosok.

A munkálatok előrehaladása miatt hétfőtől nem lesz járható gépkocsival az Erzsébet királyné – Fő tér – Bem utcai útszakasz, és ez a környező utcák forgalmi rendjében is változást okoz.

Az Erzsébet királyné utca a célforgalom számára továbbra is teljes hosszában, egészen a Jókai utcáig megközelíthető lesz, ám a Csányi utcai kereszteződéstől zsákutcaként funkcionál. A Jókai utcából érkező autósok ezért csak jobbra kanyarodhatnak.

A Bem utca elérhetőségét is teljes mértékben biztosítja az ideiglenes forgalmi rend: az utca alsó szakasza változatlanul egyirányú marad a Rákóczi tér irányába, a Fő tér felé eső része pedig az Unterberger utcából lesz megközelíthető, és kétirányú zsákutcaként működik, kizárólag a célforgalom számára, a parkolás szüneteltetésével. Az Unterberger utca fogalmi rendje ennek érdekében megfordul, felfelé lesz egyirányú a piacbejárat felől.A buszközlekedést is érinti a változás: a Piac tér és Rákóczi tér buszmegállókat a járatok augusztus 29-étől nem érintik, ehelyett a Lovassy utcán közlekednek, és a 8. szám előtt (Admirál ház) létesített ideiglenes megállóhelyen állnak meg.

Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2011. október közepéig marad érvényben.

Gyalogosan is másképpen

Jól haladnak a térkövezési munkálatok a Fő tér nyugati oldalán, a tervek szerint augusztus végéig elkészül a Kossuth utcai járda. Ezért a gyalogosforgalom várhatóan szeptember 1-jétől átkerül az új burkolatú részre, és az eddigi ideiglenes átvezetés a tér közepén megszűnik. Továbbra is biztosított marad azonban a templom és az OTP megközelítése.

A kellemetlenségek miatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük!
 

megosztás
hozzászólások
alpolgármester (2), ünnep (141), georgikon (38), kékszalag (12), alga (1), munka törvénykönyve (1), deviza (1), szakács (1), magyar dal napja (8), béremelés (2), Bóka Péter (1), óraátállítás (3), konyvtar (103), Kardos Gábor (6), balatongyorok jazz (23), KRAFT (5), női gombolkodó (5), hotel mirage (1), Darren Cranmer (2), Semmelweis (2), dunantul (23), Novák Péter (1), sárkányrepülő (1), Stohl András (1), Vajda János Gimnázium (22), onkentes (3), Gyarmati Noémi (1), köztársasági elnök (1), álommeló (1), gyilkosság (1), állatvédő (5), vb (8), óvoda (7), állami (1), felmeres (10), Jazz Fiesta (2), téligumi (1), keprol kepre (7), Hévíz gyógyfürdő (112), A Dal (3), CT (3), felmondás (1), eltűnt (5), nyelvtanulás (3), Cserszegtomaj (124), paleo-ketogén (4), relaxáció (1), Erdély (2), Golfclub Imperial Balaton (2), szerencsejatek (630)