Új vitorlásvállalkozás indult Keszthelyen

2015. november 23.
A német hajógyártás legnagyobbika, a HANSE Yacht AG márkakereskedői szerződést kötött a keszthelyi székhelyű Hanse Hungária Kft.-vel.A Hanse Yacht AG Európa második legnagyobb hajógyára, míg Németországban a hajógyártás tekintetében az első helyet foglalja el, megelőzve a Bavaria Yachtbaut is. Az észak-németországi Greifswaldban található gyár a vitorlás hajók teljes palettáját kínálja 31–67 láb közötti méretben. A Hanse Yacht AG csoporthoz tartoznak a Moody, a Sealine, a Dehler, a Fjord, a Varianta és a legnépszerűbb Hanse hajómárkák. A Hanse Hungária Kft. magyarországi partnerszerződéssel a teljes Hanse-termékskálát forgalmazza.

A balatoni vitorlázásban eddig sajnos nem töltötte be méltó helyét a keszthelyi és a nyugat-balatoni medence térsége, pedig a környéket ismerők jól tudják, hogy a Balatonnak ez a legszebb része, amelyet külföldön is egyre többen a „magyar Toszkána” néven emlegetnek. Ezen kíván változtatni a hajókereskedéssel és -szervizzel foglalkozó vállalkozás, így választotta a keszthelyi jachtkikötőt a cég székhelyéül.

A 2016-os szezon indulásával 315-ös, 345-ös és 415-ös típusú Hanse vitorlások is megtekinthetők lesznek az elegáns keszthelyi jachtkikötőben. Ezekkel a hajókkal a 2016. február 18–22. között megrendezendő budapesti hajókiállításon találkozhat először a magyar nagyközönség. Ez a bemutatkozás nemcsak azért lesz különleges, mert a három hajóméretet egyszerre csodálhatják meg a látogatók, hanem azért is, mert a Hanse 315-ös modellt jelölték a düsseldorfi „Boat of the year” verseny túravitorlás kategóriájában.
A cég abban bízik, hogy a megfizethető kategóriában legnépszerűbb Hanse-modellek Keszthelyre csábítják a vitorlások szerelmeseit, és kedvező kikötői szolgáltatásokkal, valamint a környék szépségével itt is tartják a hajósokat végleg.
Céljaik között szerepel egy Hanse fan club elindítása, illetve nyílt Hanse-bemutató hétvégék szervezése is, amelyek során a nagyközönség megismerkedhet ezzel a világvezető vitorlásmárkával és a hajózás szépségével. A nyílt hétvégéken vitorlásbemutatókkal, házi versenyekkel is szeretnék fellendíteni a keszthelyi tömegsport- és turisztikai életet, valamint a környék ismertségét és népszerűségét.

megosztás
hozzászólások
pápa (1), vízimentő (5), kenyér (7), vonat (7), könyvbemutató (2), gyász (1), Németh Veronika (1), operatőr (1), vonyarcvashegy (158), szallas (39), Liszkay (2), Vigántpetend (1), Katedra nyelviskola (5), arckezelés (1), kékszalag (12), Cserszegtomajfutás (5), maraton (59), macska (1), Bock Bisztró Balaton (16), gazdasag (363), holokauszt (1), Lel Ki Főzde (1), Papp Gabor (227), vb (8), Giro d'Italia (1), fürdő (2), Kovács Patrícia (1), retro (1), Centrál Színház (1), LMP (4), webmark (2), költségvetés (1), balatongyorok jazz (23), riporter (1), Magyar Telekom (1), örömszerző pillanatok (17), Eurostat (1), Tóth Gergely (1), állami (1), CT (3), Gulyás Orsolya (2), bolt (3), Zala Megyei Főügyészség (4), vadász (2), nyelvvizsga (2), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), Reischl-sörház (1), paleo (13), Kvarda Attila (25), Virágos Magyarország (6)