Új természettudományos labor a Vajda-gimnáziumban

2012. december 20.
A Vajda János Gimnázium Deák Ferenc utcai épületében két-két modern, fizika és biológia labort alakítanak ki egy sikeres TÁMOP-pályázat eredményeképpen.

Az iskola évtizedek óta nagy hangsúlyt fektet a természettudományos képzésre; ezt a tanulók eredményei mellett olyan nagyhírű rendezvények is bizonyítják, mint például az idén huszadik alkalommal megrendezett Newton-kupa.

A 315 millió forint összköltségű, 100 százalékos támogatású beruházást – a négytermes labor kialakításán és felszerelésén túl – teljesen új informatikai eszköztár egészíti ki, különböző IKT-eszközöket és a hozzájuk tartozó szoftvereket, valamint tantermi bútorokat is beszerez az iskola. A projekt jövő év nyarán kezdődik a résztvevő tanárok továbbképzésével, illetve a laboratórium épületének átalakításával. Ezzel megoldódnak azok a tárolókapacitási hiányok is, melyekkel évek óta küzd az iskola.

A projekt eredményeként előtérbe kerülnek a biológia, fizika és kémia természettudományos tantárgyak, így a beruházás hozzájárul a tanulmányi eredmények javításához és a pályaválasztás orientálásához. Nem csak a vajdások, de a környék más középiskoláiba járó diákok is felkészülhetnek majd az új laborban a közép- illetve emeltszintű érettségire. Emellett a következő tanévben a környék 12 általános iskolája küldi 4-4 délelőttre a hetedikes és nyolcadikos diákjait biológia- és fizikaórákra. A tudományos ismeretterjesztés egyik regionális bázisa lehet ezáltal a Vajda János Gimnázium.
 

megosztás
hozzászólások
proa (1), statisztika (2), KFT (1), Bocuse (3), szalon (1), Bibó Gimnázium (1), költészet napja (2), Semmelweis (2), Jemen (1), természetgyógyászat (2), zene (23), verkli (5), alpolgármester (2), halál (42), Stohl András (1), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), Nagy Bálint (10), Jobbik (10), rezidance (5), vuz kft (17), verseny (2), telefon (3), Player's Restaurant & Bar (2), efott (6), film (8), online (1), sofőrszolgálat (1), Berecz András (1), óraátállítás (3), Halott pénz (1), Budapest (3), múzeumok éjszakája (4), horgász (5), Gyertyánági Endre (1), polgármester (153), telihold (1), Playboy (1), Schmied Zoltán (1), utazas (15), téligumi (1), Csokonai társaság (1), orosz (1), georgikon (38), Barista bajnokság (2), gyermekszám (1), bolt (3), Sifter Rózsa (1), Ifi Ferenc (1), jótékonyság (3), Magyar Turizmus Zrt (45)