Új sétány a keszthelyi Balaton-parton

2013. november 21.
A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) támogatásával új sétány épült Keszthelyen a városi strandon, illetve a Halászcsárda előtti területen, a fejlesztést szerdán a helyszínen a város polgármestere mutatta be.

Ruzsics Ferenc elmondta: a BFT 15 millió forintos pályázati támogatásával, valamint az önkormányzat 6,6 millió forintos önrészével alakítottak ki a városi strand területén, valamint a Halászcsárda és a Helikon strand közötti partszakaszon új, térkövezett sétányt.

Az összesen 470 méter hosszú, két szakaszból álló sétány mellett új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki, kialakítottak egy fedett beállót és kerékpártárolót, valamint egy "szenior játszóteret", ami a felnőtteknek kínál testedzési lehetőséget. Az önkormányzat, az anyagi lehetőségeitől és pályázati forrásoktól függően, a jövő évben folytatni szeretné a sétányépítést - tette hozzá a polgármester, aki kiemelte, hogy a Halászcsárda előtti terület, valamint a IV. Béla szobor környékének karban tartásában sokat segít a Helikon Liget Egyesület.

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a BFT várhatóan a jövő esztendőben is meghirdet hasonló lehetőségeket. Ezek a pályázatok olyan fejlesztéseket szolgálhatnak, amelyek a regionális operatív programokba nem fértek bele, de hozzásegíthetnek az elhanyagoltabb balatoni partszakaszok rendbetételéhez. monitormagazin/mti

megosztás
hozzászólások
minimálbér (1), Zala folyó (1), marko peter (22), Jemen (1), Astellas-díj (2), miniszterelnök (2), Főügyészség (7), jogszabály (1), étel (3), test (1), orosz (1), természet (2), Burgonyakutatási Központ (2), országgyűlési képviselőjelölt (11), piac (6), pannon egyetem (12), Bogi (12), hatos lottó (93), Libás (2), szilveszter (6), koktél (1), Eurostat (1), jótékonyság (3), cégtörlés (3), Négeli Noémi (1), Reischl-sörház (1), baleset (169), Magyar Telekom (1), választás (46), rezsi (18), Spar (1), Pappné Beke Judit (1), Rio 2016 (32), telihold (1), gyenesdias (209), Tál Zoltán (2), Puskás Tamás (3), spinning (1), Mohácsi József (8), TDM (3), Novák Péter (1), Serenity Hill (1), borünnep (23), munkahely (8), kresz (2), CT (3), Zsittnyán Tamás (1), Filharmónia (1), boldog békeidők (1), Lel Ki Főzde (1)