Új nyilvántartó program a polgármesteri hivatalban

2011. november 02.
A szálláshelyek korszerű nyilvántartását biztosítja az a program, melyet a keszthelyi önkormányzat a Zalaszám Informatika Kft-től vásárol. A szerződést november 2-án írta alá Ruzsics Ferenc polgármester és dr. Szász Péter ügyvezető a keszthelyi városházán.

 

A hatósági szakrendszer a kereskedelmi és magánszálláshelyek jogszabály által meghatározott nyilvántartását biztosítja; bejelentésüket, illetve az engedélyezés, adatváltozás, megszűnés kapcsán lefolytatandó eljárást a kérelem beadásától a határozat elkészítéséig iratmintákkal támogatja. Az eljárással kapcsolatos elektronikus dokumentumok az ügyhöz kapcsoltan tárolhatók, továbbá a nyilvántartás publikálásához és a kötelező adatszolgáltatáshoz szükséges adatállomány is könnyen elkészíthető elektronikus formában az alkalmazás használatával. 
 
Nem ez az első szoftver, amit a keszthelyi polgármesteri hivatal a Zalaszám Kft-től vásárol: a ZipTone telefonrendszer és az IRKA iktatóprogram telepítése kapcsán szerzett pozitív tapasztalatok is segítették a mostani együttműködés létrejöttét. Az okmányirodában használt, országosan egységes alkalmazás szintén a zalai cég fejlesztése. 
 
A most megvásárolt új rendszernek közvetlen kapcsolata lesz az elektronikus iratkezelővel, így bizonyos törzsadatokat csak egyszer kell majd rögzíteni. A beszerzéssel a hivatal megtette az első lépést az együttműködő rendszer kiépítése felé.
 
megosztás
hozzászólások
Bálint NatáLia (2), kerekpar (27), Use Unused (1), Tarkarét Biofarm (1), közmunka (1), Somogyi Zoltán (4), Pálfi László (1), hosegriado (7), Manninger Jenő (384), Papp Gabor (227), pedagógus (6), gasztroblogger (2), fájdalommentes (3), CT (3), balatoni strandbelépő (1), Zsittnyán Tamás (1), óvoda (7), Magyarország szépe (1), drog (3), ünnep (141), Rigo Csaba (36), Eurostat (1), Laky András (2), íjászverseny (1), Eurovíziós Dalfesztivál (1), Helikoni ünnepség (4), tavaszi szél vizet áraszt (1), Gachályi András (3), Balatoni Limnológiai Intézet (1), antsz (15), kresz (2), EU (14), miniszterelnök (2), Szemfüles egyesület (3), Tóth Gergely (1), Kovács Beatrix (1), vonat (7), menza (2), nagyik karácsonya (1), Nyári Viola (1), Ékszertáska (2), torkos csütörtök (3), Márton nap (1), vuz kft (17), Cserép Letícia (1), Tál Zoltán (2), film (8), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7)