Új kezdet a Helikon Rádiónál

2010. június 09.
A keszthelyi Helikon Rádió és kanizsai testvérrádiója áprilistól új igazgatót tudhat magáénak: Halász Gábor színész, közgazdász és kommunikációs szakember vállalta el a feladatot, akiről kevesen tudják, hogy a Szegedi Nemzeti Színházban kezdte pályafutását.

halasz_gabor_small.jpg1998-tól valamennyiünk otthonában ott volt a képernyőn mint az ismert napi sorozat egyik főszereplője.
Ezután élő reggeli televíziós show-műsort vezetett, majd a Magyar Államvasutak vezérigazgatóságának kommunikációs tanácsadója lett. 2004 óta Zalában él, és négy évvel ezelőtt Kiskutas polgármesterévé választották. 

– Hogyan került a Helikon Rádió igazgatói székébe?
– A rádió tulajdonosi köre keresett meg azzal a szándékkal, hogy a szakmai irányításban érezhető és minőségi változásra van szükség. A felkérés múlt év végén érkezett, a Helikon Rádió akkor már több mint két hónapja szakmai vezetés nélkül működött. Több hónapon keresztül figyeltem, ismerkedtem a rádió működésével, gazdasági hátterével, végül 2010 áprilisában kezdtem meg hivatalosan a munkát.
– Mindig ilyen körültekintő, mielőtt valami új dologba vág?
– Nemzeti Színház, RTL Klub, TV2, Magyar Államvasutak vezérigazgatósága – mind-mind kivétel nélkül nagy és komoly cégek, ahol éveket dolgoztam, és ahol az embernek nem sok tévedési lehetőséget hagynak. A rádió is kihívás, mert a gazdasági válság komoly csapást mért a hirdetési piacra, és egy kereskedelmi médium a piaci viszonyoktól függ. A tulajdonosok pedig nemcsak „szinten tartásra” kértek fel, hanem hogy újrapozicionáljam szakmailag és gazdaságilag.
– Hogyan kezdte meg a munkát?
– Sűrű két hónap áll a hátam mögött. Rögtön az országgyűlési választási kampány finisébe csöppentem, ami különösen a figyelem középpontjába állít valamennyi médiumot, így a rádiót is. Tűzoltásként, szinte pillanatokon belül megbízható hírszolgálati hátteret kellett biztosítani, hogy a kiélezett helyzeteket is kiegyensúlyozottan tudjuk kezelni. Ezután jött az igazi kreatív munka, aminek jelenleg a kellős közepén vagyunk. Újragondoltam a műsorstruktúrát, és feltártam az arculati hiányosságokat. Szerencsére a tulajdonos-ügyvezető, Tóth Imre stabil és kitartó partner az újszerű kezdeményezéseimnél.
– Melyek a leglátványosabb eddigi változtatások?
– Kereskedelmi és szórakoztató rádió lévén elengedhetetlen a jó zene, de a hallgatóknak emellett értelmes és értékes tartalomra is szükségük van, amikor rádiót hallgatnak. Május közepén két új műsor indult: a Kerekasztal politikai-közéleti vitaműsor, a Helikon Detektív pedig az oknyomozó és tényfeltáró újságírás színtere. Mindkettő a nagybetűs újságírás valódi műfaja, s országos hiánycikknek mondhatók a rádiózás területén. Május 31-én új reggeli ébresztő műsor indult, a Balatoni Riadó, amely könnyed, szórakoztató, napi bulvártémákat dolgoz fel nyári hangulatban. Mindezzel az a célom, hogy aki a Helikon Rádióra kapcsol, ne csak parttalan zenefolyamot hallgasson DJ-szerű bejelentkezésekkel és horoszkóppal, hanem valódi elektronikus újságírást modern és igényes kivitelben. Hátravan még az arculatépítés és jó néhány olyan izgalmas lépés, amely minden bizonnyal meglepetésként szolgál majd a hallgatóknak.
– Hogyan egyezteti kiskutasi tisztségét a keszthelyi hivatásával?
– Jelenleg Magyarország legnagyobb háromszögét járom be a magánéletem miatt: édesanyám Szegeden, a párom Budapesten él, a munkám és a polgármesteri tisztségem pedig Zalához köt. Igazából ez nekem nem okoz problémát, az autóm tulajdonképpen négykerekű iroda és szerkesztőség…

megosztás
hozzászólások
onkentes (3), Giro d'Italia (1), triatlon (13), Silver fitness (1), úszás (22), Balaton Szinház (959), fürdő (2), mentő (9), DJ Gerysson (1), költségvetés (1), angus marha (1), bor (26), miniszterelnök (2), Örvényeshegy Piknik (3), dunantul (23), viz (1), Horváth Lászlóné (1), Koósz Attila (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), család (1), Divinyi Tamás (4), tavasz (1), Kehidakustány (1), Könnyid László (1), Füzes Eszter (1), marko peter (22), Darren Cranmer (2), gyilkosság (1), Balatoni Múzeum (98), google (3), könyv (1), vonat (7), Hotel Zenit (3), Taliándörögd (1), Cséby Géza (5), Kocsis László (1), mellrák (1), Erdély (2), Lisa (35), jovedelem (2), DRV Zrt. (3), adó (6), keszthelyi nyari jatekok (55), gyógyfürdő (6), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), keszthelyi kilometerek (78), autizmus (2), Jazz Fiesta (2), pollen (3), ponthatar (6)