Új hajójárat önkormányzati támogatással a Balatonon

2013. május 01.
A Balatoni Hajózási Zrt. szerdán megállapodást írt alá Balatonmáriafürdő, Balatongyörök és Szigliget önkormányzati vezetőivel Balatonmáriafürdőn arról, hogy egy új, szezonhosszabbító hajójáratot indítanak májusban, amelynek költségeit - amennyiben a jegybevételek nem biztosítanák a fedezetét - az önkormányzatok állják.

Horváth Gyula, a hajózási társaság vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, az önkormányzati támogatással az induló hajójárat a három érintett település turisztikai látványosságainak megismertetésében segít, illetve azokat fűzi egybe. Az új járat májusban és szeptemberben közlekedik hétvégenként a szombati napokon Balatongyörök-Balatonmáriafürdő-Szigliget útvonalon, vasárnaponként Balatonmáriafürdő-Balatongyörök útvonalon, ezzel is támogatva a balatoni szezon meghosszabbítását.

A hajózási társaság menetrend szerinti járatai nyári idényben e települések között is közlekednek, az elő- és utószezonban azonban nem. Ezért kezdeményezte a keszthelyi Turisztikai Egyesület olyan új járat bevezetését, amely tavasszal és ősszel közlekedik, kerékpárok szállítására is alkalmas, így lehetőséget teremt a Keszthelyi medence körbebiciklizésére és a szigligeti vár könnyebb elérésére is.
Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre nő a kompon és a személyhajókon szállított kerékpárok száma is a Balatonon. A kerékpáros forgalom további fellendítése érdekében a hajózási társaság az idén nem emelte a felnőtt kerékpárjegy árát, az új járaton pedig akciósan, 500 forintért, féláron szállíthatják az utasok a biciklijeiket. A cég a bringás-turizmus jobb kiszolgálása érdekében idén az Akali vízibusz hajóját is átalakította, alkalmassá téve 30 kerékpár szállítására.

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
termálfürdő (1), Joós Attila (1), verklifesztivál (3), vasárnapi nyitvatartás (1), kulfold (245), Suba Alexandra (1), nagyméret (1), baleset (169), Bóka György (2), Ekmann László (1), Telecom (2), szalloda (59), orosz (1), költségvetés (1), születés (16), Vajda János Gimnázium (22), büntetés (3), Nyári Viola (1), Ferenc pápa (1), megemlékezés (10), divat (4), Krepsz-Kapai Bernadett (1), gyógyszertár (1), Bock Bisztró Balaton (16), zivatar (1), Básti Juli (1), onkentes (3), köztársasági elnök (1), program (7), Kapolcs (1), fa (1), orvos (23), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Zalaszántó (2), power-bank (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), jégpálya (4), monitormagazin (107), Nagy Bálint (10), Bálint NatáLia (2), Balatongyorok (136), Golgota Baptista Gyülekezet (1), macska (1), kutyás strand (5), Hévíz gyógyfürdő (112), gerincvédelem (1), Aradvári László (1), parlament (72), Fidesz (14), diák (4)