Turisztikai attrakciófejlesztés a Balatoni Múzeumban

2012. szeptember 28.
Korszerű, látogató- és családbarát elemekkel bővült a keszthelyi Balatoni Múzeum. A több mint 149 millió összköltségű projekt az Új Széchenyi Terv és a Zala Megyei Önkormányzat támogatásával valósult meg.

Manninger Jenő megyei elnök, országgyűlési képviselő a projekt záróeseményén elmondta, hogy több állomása is volt már a múzeum felújításának, többlépcsős magvalósítást engedtek a különböző pályázatok az elmúlt években.

Manninger Jenő hozzátette, amennyiben a megyétől a városhoz kerül a múzeum, az utóbbi 3 év minőségi javulásának köszönhetően még több látványos, tartalmas, családcentrikus programot kínálhatnak majd a vendégeknek, az ideérkező turistáknak.

A rendezvényt dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Intézményfenntartó Központ igazgatója nyitotta meg, aki felsorolta az átalakított, létrejött elemeket. A projekt során új vendégfogadóteret, múzeumi boltot és kávézót, aromaudvart, játszóteret, beltéri pihenőt és játszósarkot alakítottunk ki.

A látogatóbarát fejlesztések hangsúlyos elemei a „Játékos Múzeum” elnevezésű interaktív játékok, így szórakozva ismerhetjük meg a Balatonban élő halfajtákat, a tó környéknek madárvilágát, a Balatonon környékének kulturális és természeti kincseit. Az „Üdvözlet a Balatonról” elnevezésű elektronikus képeslapküldő játék a múzeum gazdag képeslapgyűjteményébe enged bepillantást.

Kiemelt figyelmet fordítottak a fogyatékkal élőkre: az épület látogatóterei mind fizikailag, mind infokommunikációs szempontból akadálymentessé váltak.

A Balaton-part és Zala megye legrégibb múzeuma a projekt látogatóbarát turisztikai fejlesztéseiért és az elmúlt években indult sikeres múzeumpedagógia programjaiért 2012-ben elnyerte az „Év Múzeuma 2011” címet.

 

megosztás
hozzászólások
kábítószer (9), gerincvédelem (1), mobil (2), Balaton (1157), méregtelenítés (1), power-bank (1), tispol (3), spinning (2), Hotel Zenit (3), mozi (13), hotel mirage (1), emléknap (1), piac (6), ajándék (8), antsz (15), advent (226), viz (1), szerelem (1), Szeiler Stúdió (32), autó (3), múzeumok éjszakája (4), sorkötelezett (1), áruház (1), Sziládi-Kovács Tibor (2), költségvetés (1), gépjármű (1), Magyar Telekom (1), ARC (1), torkos csütörtök (3), retro (1), erettsegi (72), La Montanara (1), középiskola (1), választás (46), relaxáció (1), debrecen uszo eb (16), újév (6), Bóka Péter (1), természet (2), cipősdoboz (3), pedagógus (6), Kehidakustány (1), skandinav lotto (81), álommeló (1), Erdély (2), maraton (59), rendőr (3), Cséby Géza (5), szakma (1), balatoni strandbelépő (1)