Tulipán- és nárciszszüret a hétvégén!

2018. április 05.
Ragyogó tavaszi időt jósolnak a hétvégére. Mi pedig egy felejthetetlen programot ajánlunk! Irány a tulipán- és nárciszliget a Kőröshegyi Levendulásban!

Szeretettel várnak téged is virágot szedni április 7-8-án és 14-15-én, minden nap 10 és 16  óra között a tavaszi nárcisz- és tulipánszüretre!

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén sokkal több tulipánnal készülnek a Kőröshegyi Levendulásban, hogy a szemet gyönyörködtető sorok között mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző tulipánt vagy nárciszt, a tavasz hírnökeit.

A belépés ingyenes, tulipánt és nárciszt fajtánként eltérő áron vásárolhatod majd meg.

Metszőollót sem szükséges vinned, mert a helyszínen 500 Ft letéti díj ellenében kölcsönözhetsz.

A leszedett tulipánokhoz spárgát és fehér kötözőszalagot ajándékba kapsz, de ha igazán szép és díszes virágkölteményeket készítenél, akkor csipke és díszszalagok között is válogathatsz.

Tudtad, hogy a tulipán a liliomfélék családjának egy nemzetsége? S bár sokan Hollandiához kötik eredetileg Perzsiából származik. A neve - tuliban - turbánt jelent perzsa nyelven, és a fejdísz és a virág alaki hasonlatosságára utal.
“Virágnyelven” a tulipán a tökéletes szerető, hírnév, természetesség, játékosság, vidámság, lángoló szív, a 19. századi székely szerelmi szimbolika jellemzője. A magyar népművészetben a tulipán a liliomot helyettesíti, a XVI. században került hazánkba Batthyány Boldizsár kertjébe, majd alig száz év elteltével már a parasztkertek és a népdalok  kedvelt virága lett.

További információ a nárcisz- és tulipánszüretről itt!

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), hullámmasszázs (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), cigaretta (13), kék zászló (1), tanulmány (11), aranyérem (1), felsőoktatás (9), Cserszegtomaj (123), Pampetrics Milán (2), Az év orvosa (1), munkanelkuli (2), termálfürdő (1), homoszexualis (1), erdő (2), kutyás strand (1), koktél (1), e-kereskedelem (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), tűzijáték (1), fájdalommentes (3), margaret thatcher (1), belfold (1440), labdarugas (25), Novinszky Petra (1), jótékonyság (3), sportlövő (2), munka törvénykönyve (1), állami (1), Mátrai Gabriella (2), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), Darren Cranmer (2), Czigány Sándor (2), kereskedelem (1), fájdalomambulancia (2), Horváth Mariann (1), mentő (9), katona (1), matolcsy gyorgy (1), goldmark muvelodési kozpont (60), táplálkozás (1), Burgonyakutatási Központ (2), kovács (1), Zala Megyei Főügyészség (4), alkohol (4), Balatoni Kör (2), pápa (1), kutatók éjszakája (1), állatok (16), vasút (10)