Tudod, hogy mit viselsz idén?

Tudod, hogy mit viselsz idén?

2017. január 15.
A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak. Idén március 1-ig élvezhetjük a bálok, mulatságok, vidám lakomák sorát, így még nem késő beszerezni az elegáns, esetleg extravagáns, vagy éppen mókásabb farsangi öltözéket, báli ruhát, kiegészítőket.

Farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszakot jelenti, és bár manapság a jelmezbálokról ismert, hajdan ez volt az év talán legvidámabb része. Magyarországon a középkorban honosodott meg. A farsang a párválasztás időszaka volt és egyben fontos „esküvői szezon”, mivel a húsvéti böjt időszakában már tilos volt esküvőt tartani.

A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül (lásd: torkos csütörtök). A kereszténység előtti időkből származó farsangi mulatságokat az „erkölcsös” 16. és 17. században nem eredete, hanem bujaságot szimbolizáló szokásai miatt tiltották.

Álarc mögött
A farsangi bálokon szinte kötelező jelmezben, vagy legalább álarcban megjelenni. Érdemes figyelembe venni a helyszínt, hiszen őrületes különbség, ha egy bálterem falai között vigadsz, vagy egy bárban, netán romkocsmában. A jelmez kiválasztásában segítséget nyújt a történelem, de meríthetsz filmekből, könyvekből is ötletet. Kreatívok előnyben, a kevés szabadidővel és képzeleterővel rendelkezők mentsvára a kölcsönzők nyújtotta lehetőség.

Báli ruhák és kiegészítők
2017 hivatalos divatszínévé a lombzöldet választotta a Pantone intézet, így feltehetően a klasszikus fekete, illetve mélyebb színek mellett akár „friss, zöldebb” ruhaköltemények is feltűnhetnek a puccos báltermek táncparkettjein. Fontos, hogy a kiegészítők harmonizáljanak a ruha színével, anyagával, stílusával, de egymással is. Érdemes áttekinteni az ekszertaska.hu kínálatát, ahol elegáns női táskák, női tárcák között válogathatunk. De ne felejtsük el a bohókásabb, vagy egyszerűbb, de ugyanolyan nagyszerű farsangi bulikat sem, ahol nem annyira az alkalmi viselet a meghatározott dress code. Sőt, ilyen helyekre üres kézzel sem illik érkezni, így könnyebb viselet egy divatos hátizsák, hiszen a két kezünk így szabaddá válik a süteményes tálcák, netán egy üveg pezsgő számára.

Egy szó mint száz, válassz kényelmes, a stílusodhoz, a helyhez, a társasághoz illő ruhát, női táskát és egyéb kiegészítőt és érezd jól magad!

megosztás
hozzászólások
Illés Fanni (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), police (513), KDNP (1), szallas (39), jégpálya (4), Kapolcs (1), triatlon (13), kollégium (1), Biró Lajos (1), életveszély (1), megemlékezés (10), maraton (59), Tóth Xénia (6), hirdetés (1), Balatoni Múzeum (98), homoszexualis (1), Pura Vida Port (1), Csikós Beatrix (1), szolárium (1), kerekpar (27), alpolgármester (2), Ferenc pápa (1), Bethesda (1), Bartha Gábor (34), fogyasztóvédelem (1), Kastély kávézó (1), testkezelés (2), szépségápolás (8), gyümölcs (2), Eurovíziós Dalfesztivál (1), borünnep (24), Pálfi Attila (1), paleo (13), Fejér György Városi Könyvtár (52), Béres Attila (2), párbajtőr (1), Nagy Bálint (10), Taliándörögd (1), jogszabály (1), munkaszünet (1), kisterseg (20), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Darren Cranmer (2), angus marha (1), Keszthely HUSZ (3), étel (3), Joós Adél (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), fitt (1)