Tóthi Attila: Gyertek vissza, vágjatok bele, mert jó Keszthelyen élni!

2017. augusztus 03.
Vajon tudta-e a kedves olvasó, hogy Keszthelyen van egy csapat, amely mobiltelefonokra készít applikációkat, és nemrég zsebelte be a harmincadik országos szakmai elismerését? Mi sem tudtuk, mert helyi viszonylatban „radar alatt” működnek, de Tóthi Attila, a Bábelhal Webstudio Kft. ügyvezetője most lerántotta a leplet a titokról: keszthelyi fiatalokat bemutató cikkeink arra inspirálták, hogy megossza velünk csapata sikertörténetét.

Mint mondja, bár jó adag szerencse is kell hozzá, főleg kitartás és elhatározás kérdése, hogy Keszthelyen is lehessen szakmailag nemzetközi és országos szinten egyaránt elismert, izgalmasabbnál izgalmasabb projekteken dolgozni.

– Csapatunk helyi fiatalokból áll, a család miatt mindenkinek megvan a kötődése a környékhez. A 2000-es évek közepén kezdtünk egy svájci–német tulajdonban lévő cégnek dolgozni, ahol rendkívül jó társaság jött össze. Úgy hozta a sors, hogy 2014-ben a saját lábunkra állhattunk, nem hagytuk szétszéledni a csapat magját. Ha az ember egzisztenciája megvan, ha a szakmai kihívást megtalálja, nagyobb hangsúlyt kapnak a munka- és az életkörülmények. Úgy véljük, sokkal jobb Keszthelyen dolgozni, mint a fővárosban, hiszen megtehetjük, hogy nem túlórázunk, a munkaidő végén nem zötykölődünk még másfél órát a BKV járatain, ráadásul gyönyörű környezetben lehetünk.

– Miért kereste meg a Monitor Extrát?
– Hozzászoktunk a mobiltelefonokhoz, online vásárolunk, online intézzük az ügyeinket, de kevesen tudják, hogy Keszthelyen is készítenek mobilappokat, weboldalakat, webes szoftvereket. Eddig harminc rangos országos elismerést kaptunk, többször elnyertük a Magyar Marketingszövetség Az év honlapja díját, de gyűjteményünkben szerepel még Az év applikációja díj, Városmarketing Gyémántdíj, Turizmus Trend Iránytű díj, Kiváló magyar tartalom díj is. Google Partner- és Seoseeker-minősítéssel is rendelkezünk. Büszkék vagyunk arra, hogy egyre erősebb követelmények között évről évre tudjuk tartani a szakmai színvonalat, miközben izgalmas kihívásokat teljesítünk – és ehhez nem kell külföldre vagy a fővárosba költözni! A másik motivációnk, hogy inspiráljuk a városból hiányzó húszas-harmincas-negyvenes korosztályt: a mai internetes világban szinte bárhonnan lehet dolgozni, vállalkozásokat indítani, ezért gyertek vissza, és vágjatok bele, mert nagyon jó itt élni!

– Mivel foglalkozik a Bábelhal Webstudio?
– Csapatunk online-üzlet(ág)-fejlesztéssel foglalkozik. Ez azt jelenti, hogy mindent szolgáltatunk ügyfeleinknek, ami az internetes értékesítéshez szükséges az arculattervezéstől, a weboldal- és webshopkészítésen, a teljes körű online marketingszolgáltatáson át a szakmai és üzleti tanácsadásig, webalkalmazások és nem utolsósorban Android- és IOS- (iPhone-) mobilapplikációk fejlesztéséig. Fő szakterületünk a turizmus, emellett webshopok és online ügyfélszolgálatok kialakításában, illetve vállalati folyamatok automatizálásában is egyre több a megkeresésünk.

– Miben más a XXI. századi vásárló, mint a múlt századi?
– Megváltoztak a vásárlási szokások, kütyüfüggőségben élünk, mindenki az interneten készíti elő a vásárlói döntését, és sokszor ott is vásárol. A tanulmányok szerint az, aki az online területet nem űzi profi szinten, három-négy éven belül nehéz helyzetbe kerül (szerintem hamarabb), ezért érdemes egy profi csapatot megbízni, amely tudja, hová szabad és hová nem pénzt fektetni az internetes hirdetési világban. A humánerőforrásbeli problémák miatt a vállalkozások – és ez a keszthelyiekre hatványozottan igaz – felemésztik a jelenük miatt a jövőjüket, nincs idejük és módjuk tovább képezni magukat és az alkalmazottaikat, így nem marad más lehetőségük, mint kiadni a hirdetésszervezést, az online marketinget, az informatikát, a statisztikai elemzéseket másoknak. Magyarországon egyre többen érzik, hogy váltásra van szükség, viszont nem értik az új vásárlói folyamatokat, még mindig egyszeri költségként élik meg az online jelenlétet. A web és az IT már nem a szükséges rossz, hanem az értékesítési stratégia szerves része, egy állandó futás az idővel, a világgal a vevők kegyeiért.

megosztás
hozzászólások
kapcsolódó hírek
maraton (59), angus marha (1), Kovács Beatrix (1), véradás (2), paralimpia (4), Astellas-díj (2), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), drog (3), helikon (41), Vajda János Gimnázium (22), Brüsszel (1), Tóth Levente (2), keprol kepre (7), Burucs Szabolcs (2), Tour de Hongrie (2), Budapest (3), shotokan (1), esküvő (9), Ferenc pápa (1), Krepsz Zoltán (38), repülőtér (21), életmód (10), Gulyás Orsolya (2), recept (178), balatoni strandbelépő (1), Rigo Csaba (36), Szent Márton (3), kávé (2), vívás (1), Balaton (1157), Év szállása (1), karate (2), jégpálya (4), keszthely foter (201), onkentes (3), íjászverseny (1), diákolimpia (1), erdekes (538), Varga Endre (4), Novinszky Petra (1), Zalaszántó (1), ÉrtékTrend extra (7), Semmelweis Egyetem (1), erzsebet program (4), Golden Globe (3), programajánló (19), festetics (22), Vaszily Zsolt (3), étrend (4), rezsi (18)