Tóth Vera is eljön majd Balatongyörökre

2012. február 22.
Hosszú távon a montreaux-i dzsesszfesztivál babérjaira tör a Balatongyöröki Jazz Fiesta, amely szintén csodálatos környezetben várja a dzsessz rajongóit immár negyedik éve. A svájci hegyekkel körbevett Genfi-tó helyett van festői Balaton, idelátszanak a tanúhegyek, ízletes a bor, kiváló a hangulat, tehetségesek a zenészek. Mi is képesek vagyunk hasonló minőségre.

Varga Endre ötletgazda elmondta: az idén az egész nyarat átívelő programot állítanak össze, nyolc koncert lesz. Maradna a nyitó- és a zárókoncert, a többi pedig tematikus szerda és csütörtök lesz a tervek szerint, mint a swing-, a funky-, a jazz- és jazz rock és a bluesest – tette hozzá a zenész.
Spontán ötletként indult a fesztivál, mára pedig egy különleges és a környéken egyedülálló programsorozattá nőtte ki magát. Cél, hogy fiatal tehetségeknek adjanak lehetőséget, emellett pedig profi környékbeli zenészekkel, sztárfellépőkkel tegyék fel a pontot az i-re.
– Néhány fellépő az idei kavalkádból: a Groover Washington Jr. Emlékzenekar mellett Tóth Vera lesz a szólista. Elígérkezett a ljubljanai Big Band szaxofonosa, aki családjával pihen majd a Balaton partján, és arra is ígéretet tett, hogy fiatal tanítványait is elhozza. Fontos, hogy generációkon átnyúló koncertet kínáljunk, ezzel a közönség is sokszínű lehet. Várható egy dobest, ahová kiváló zenészeket hívunk el, két dobfelszereléssel pedig párbajt hirdetünk. A hamarosan új lemezzel jelentkező Micheller Myrtill koncertje zárja majd a fiesztát. Kiváló színészek is eljönnek majd, akik még kiválóbb zenészek – mondta az ötletgazda.
Varga Endre elmondta azt is, hogy folyamatosan keresik a szponzorokat. Első számú támogatójuk a balatongyöröki önkormányzat.

megosztás
hozzászólások
Ifi Ferenc (1), Koósz Attila (1), daganat (6), szűrés (1), Love your belly (2), VÉDA (1), étel (3), boksz (3), szauna (2), képviselő-jelölt (5), reklám (1), Dublecz Karoly (2), életveszély (1), Nagy Bálint (10), Erdély (2), Pelso Társaság (6), homoszexualis (1), támogatás (5), Balatoni Kurzusok (8), diák (4), Csősz-Tóth Norbert (1), strand (21), debrecen uszo eb (16), fitnesz (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), google (3), fájdalomambulancia (2), miniszterelnök (2), kenyér (7), unicef (1), Darren Cranmer (2), tűzoltó (32), Kovács Patrícia (1), piac (6), fürdő (2), sütemény (1), kalendarium (831), Street Festival Keszthely (1), sajtóközlemény (5), efott (6), ország torta (1), jégpálya (4), jaras (36), Via Hotel (1), alapítvány (2), Gyertyánági Endre (1), Bóka György (2), munkaviszony (1), gépjármű (1), Marsalkó Dávid (1)