Törvény készül a turizmusról és vendéglátásról

2011. október 11.
Néhány hónapon belül elkészül a tárcánál a turizmusról és vendéglátásról szóló törvényjavaslat, amelynek a végleges szövegezésébe bevonják a szakmát is - mondta Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a 30. Hoventa Nemzetközi szálloda-, vendéglátóipari és gasztrotechnikai szakkiállítás megnyitóján kedden a Hungexpo vásárközpontban, Budapesten.

A törvény szabályozza majd a minőséget garantáló védjegyet, a szakmai feltételeket, továbbá az üzleti profilokat is - tette hozzá a helyettes államtitkár.
Szöllősi László kiemelte, hogy mind a külföldi turisták száma, mind pedig a kereskedelmi szálláshelyek bevétele idén kissé meghaladja a tavalyit. A szakma célja, hogy a belföldi turisták is megfelelő minőségű szolgáltatáshoz jussanak. A keresletet az állam azzal teremti meg, hogy 2012-től lehetővé teszi a cafeteria juttatások egy részének felhasználását - a SZÉP-kártyával - szálláshely szolgáltatásra és vendéglátásra.
Kitért arra is a helyettes államtitkár, hogy a tárcánál a vendéglátással foglalkozó új osztály alakult, amely közreműködik a vendéglátóipar új stratégiájának a kidolgozásában.
A péntekig nyitva tartó Hoventa szakkiállítást számos rendezvény kíséri. Így lesz pizzasütő verseny, és a kiállítás zárónapján kerül sor a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or magyarországi döntőjére.
 A HUNGEXPO és a MONIN magyarországi képviselete közösen szervezi az első MONIN Cup 2011 bármixer verseny elődöntőjét, amelynek győztese képviselheti Magyarországot a párizsi döntőn.
 A kiállítás ad helyet a hazai versenyzők körében zajló "Az Év Cukrásza" és az "Év Junior Cukrásza 2011" versenynek is. mti

megosztás
hozzászólások
Joós Adél (1), Palinkas Robert (83), Rtime (5), HUSZ (7), gyógyfürdő (6), luxor (99), minimálbér (1), Szent Mihály (1), Top 50 (1), Apák napja (1), europa-bajnok (5), bolt (3), punkosdi regatta (9), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), Dumaszínház (2), család (1), Hegyi Roland (HR) (5), áruház (1), Füzes Eszter (1), karácsonyi képeslap (1), levendula (2), Hévíz (1219), gyógytornász (1), ajándék (8), Március 15 (2), Horváth Mariann (1), webmark (2), tengerpart (1), világbajnokság (2), recept (178), Manninger Jenő (384), Don (1), Cserszegtomaj (124), Horvath Terez jegyzo (29), örömszerző pillanatok (17), sárkányrepülő (1), árviz (2), pollen (3), büntetés (3), Fidesz (14), garázsvásár (1), jogsebész (9), videó (1), cselgáncs (1), Ács István (10), barista (3), 3D (1), úszás (22), baleset (169), transzfer (1)