Torkos Csütörtök tizedszer!

2015. február 08.
Február 19-én ismét lesz Torkos Csütörtök, a várva várt nap, amikor mindenki féláron próbálhatja ki a magyar vagy akár a nemzetközi gasztronómia remekeit a csatlakozott éttermek bármelyikében.Kiváló alkalom ez arra, hogy a vendéglőbe járók féláron keressenek maguknak új törzshelyet, vagy visszatérjenek kedvenc vendéglőik egyikébe és ott fedezzenek fel új ízeket. A résztvevő éttermek ezen a napon ugyanis 50% kedvezményt adnak a számla végösszegéből vendégeiknek.

A torkoskodni kívánó vendégek az Étterem kereső segítségével böngészhetnek a vendéglátóhelyek között.

A résztvevők palettája idén is bőséges választási lehetőséget nyújt mind az ínyencek, mind a nemzetek konyháinak szerelmesei számára, és éppúgy a meghitt kisvendéglők kedvelői is megtalálhatják a kedvükre valót a kínálatban: a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig válogathatnak országszerte.

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága idén nemcsak hazánk kulturális és gasztronómiai értékeire szeretné irányítani a figyelmet, hanem a minőségi magyar sertéshús fogyasztásának pozitív egészségügyi és gasztronómiai vetületeire is. A néphagyomány szerint ugyanis Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük – ismét szabad húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából. Természetesen azok a vendégek is megtalálhatják a kedvükre való fogásokat, akik ebben az időszakban már nem szeretnének húst fogyasztani, hiszen sok étterem változatos böjti ételeket is kínál majd a Torkos Csütörtök idején a vendégeknek.

megosztás
hozzászólások
idegenforgalmi adó (1), sorkötelezett (1), Csángó Zsuzsa (1), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Mátrai Gabriella (2), Szeiler Stúdió (32), Monitor Extra (21), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Playboy (1), Radnóti Miklós (1), Pampetrics Milán (2), tour de france (1), Reischl-sörház (1), punkosdi regatta (9), Semmelweis (2), Mohácsi József (8), barista (3), jogosítvány (1), népszavazás (1), földrengés (2), magyar (1), Rúzsa Magdi (1), vízkereszt (1), Selmeczy Zsuzsanna (5), balatongyorok jazz (23), Cserszegi fűszeres (1), Tarkarét Biofarm (1), állami (1), Magyar Telekom (1), Centrál Színház (1), georgikon (38), Balatonfüred (3), pannon egyetem (12), mozi (13), Oláh Péter (2), paleo (13), hó (4), Tar László (1), film (8), gyermek (12), luxor (99), kutyás strand (5), Bródy János (1), kormánymegbízott (1), katasztrofavedelem (44), Tata (1), KiBeszél (14), hospice (1), kormany (11), ponthatar (6)