Tökéletes mosoly láthatatlan fogszabályozással – akár felnőttkorban is

Tökéletes mosoly láthatatlan fogszabályozással – akár felnőttkorban is

2018. október 30.
Az ápolt, szabályos és igényes fogsor a siker egyik záloga a mindennapokban. A fogszabályozás legmodernebb technológiái és professzionális alternatívái garantálják, hogy egyetlen korosztálynak se kelljen lemondania az egészséges, magabiztos mosolyról.

A legújabb fogszabályozási trendekbe Nyugat-Magyarország új fogászati központja, a hévízi Gelencsér Dental Fogászati Központ fogszabályozó szakorvosa, dr. Kámán Attila avat be bennünket.

– Sok esetben már a tejfogazatban észlelhetők a szabálytalansággal kapcsolatos problémák, ekkor azonban még a rossz szokások kiküszöbölésére törekszünk. Onnantól, hogy az első metszőfogak kibújnak, szóba jöhet fogszabályozó készülék alkalmazása. A funkcionális gondokat kivehető eszközzel kezelhetjük, ha azonban fogtorlódást, harapási nehézséget, túl széles fogközöket szeretnénk orvosolni, rögzített készülék felhelyezésére van szükség.

– Az utóbbi időben milyen változások következtek be a fogszabályozás terén?

– A háromdimenziós komputertomográfia (CT), a digitális panorámaröntgen, az oldalirányú teleröntgen új dimenziót nyitott a fogászati diagnosztikában. Húsz éve távolinak tűnt az elképzelés, hogy a fogakról háromdimenziós szkennerrel felvételt készítsünk, s virtuális tervben mutassuk meg a pácienseinknek, hogyan fognak kinézni a fogaik a kezelés végén. Az utóbbi években a gyártók a diszkrét megjelenítésre is törekszenek. A belső, úgynevezett lingual készülék tökéletes példa erre, hiszen nem a fogak külső felületére, hanem a belső részére ragasztjuk. De a fix, külső fogszabályozók esetében a fogakra egyesével felragasztott bracketek is egyre diszkrétebb kivitelűek. Jelenleg a legmodernebb fogszabályozási technika az Invisalign®: szinte láthatatlan, átlátszó fogszabályozó sínek sorozata, amely személyre szabottan készül, s bár rögzített a fogsorhoz, mégis könnyedén kivehető az étkezések alkalmával; a nap 24 órájában hordható, így tökéletesen illeszkedik az ember életébe.

– Miben tér el a hagyományos eljárástól?

– Az Invisalign® technológia átlátszó, kivehető fogszabályozó sínekkel egyenesíti ki a fogakat, nincs szükség drótokra, bracketekre és gyűrűkre, tubusokra. A kezelés során nem alkalmazunk fémet, a sínek színe pedig megegyezik a fogakéval. A használója két-három hónapra elegendő csomagot kap kézhez, s a síneket kéthetente saját maga cseréli. A fogak lépésről lépésre, fokozatosan mozdulnak el a kívánt pozícióba, kényelmetlenség és feszengés nélkül. Könnyű tisztítani, ráadásul egyetlen mozdulattal eltávolítható.

– Az idősebb korú pácienseknél milyen lehetőségek kínálkoznak?

– A koronák, a hidak, a csont és az íny állapota nem zárják ki a fogszabályozást, ám némiképp hatnak rá. Ilyen esetben részletesen átbeszéljük a tökéletes eredményhez vezető lehetőségeket, hogy a hozzánk érkezők újra magabiztosan mosolyoghassanak.

 

Gelencsér Dental Kft
8380 Hévíz, Vörösmarty utca 100.
Tel.: +36/83-340-183, Fax: +36/83-540-253
info@gelencserdental.hu, www.gelencser-dental.hu,
Facebook: gelencserdental

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), Darren Cranmer (2), Balaton (1157), Zala folyó (1), kereszt (1), Fodor Edith (3), videó (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), Joós Attila (1), áramszünet (3), voroskereszt (24), karate (2), fitt (1), szallas (39), Balatoni Kör (2), gyász (1), balett (1), terápia (4), GESZ (11), idojaras (262), Eurovíziós Dalfesztivál (1), A Dal (3), Spa Hévíz (3), Berecz András (1), webshop (1), FINA vizes világbajnokság (1), traffipaxrendszer (1), kilométer (1), diakhitel (7), Bátortábor (1), Négeli Noémi (1), Horváth Lászlóné (1), arckezelés (1), könyvbemutató (2), Csokonai társaság (1), Budapest (3), ünnep (141), luxor (99), sport (1085), cselgáncs (1), Kvárta Mátyás (44), vasárnapi pihenőnap (3), Palinkas Robert (83), migráns (3), felmondás (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), erdő (2), boksz (3), shotokan (1), Biró Róbert (15)