Több tucatnyi rászoruló kapott tűzifát Zalában

2012. február 06.
Zala megye több településén összesen 34 rászoruló kapott eddig adományként egy-egy köbméter tűzifát a hétvégén; Zalaegerszegen új melegedőhelyet nyitott a katasztrófavédelem, miután megtelt a vöröskereszt hajléktalanszállója - közölte a megyei kormánymegbízott hétfői sajtótájékoztatóján.

Rigó Csaba, a megyei védelmi bizottság elnökeként beszélt arról, hogy a lakosságtól az önkormányzatokhoz érkezett jelzések alapján öt településen szállítottak adományból beszerzett tűzifát a rászorulóknak. Az E.ON Hungária kétmillió forintos felajánlásából vásárolt tüzelőt a zalaegerszegi Omega GM Kft. munkatársai - szintén önkéntes felajánlásaként - szállították ki Zalaegerszegen tizenkilenc, Nagykanizsán három, Oltárcon kettő, Lasztonyán hét,  Csörnyeföldön pedig három családhoz.
A kormánymegbízott elmondta: Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen működnek hajléktalanokat befogadó fűtött szállások, de miután a zalaegerszegi megtelt, a katasztrófavédelem egy ideiglenes melegedőt is nyitott. A zalai megyeszékhelyen egy korábbi bölcsőde épületében alakítottak ki "túlélő pontot", ahol az első napokban már több hajléktalan vette igénybe a lehetőséget - civil szervezetek ételt is hoztak számukra -, de szükség esetén akár kétszáz embernek is meg tudják nyitni a helyiségeket.
Zalában az elmúlt hétvégén csak Nagykanizsa és Keszthely térségében volt kisebb havazás, amely nem okozott jelentős közlekedési gondokat, de - valószínűleg a hideg időjárás okaként - két településen is rövid időre szünetelt az áramszolgáltatás. Nagyrécsén és Nemesrádón összesen 249 háztartásban volt áramszünet, de a szakemberek egy óra alatt helyreállították a hibákat.
Rigó Csaba közölte azt is: a megelőzést szem előtt tartva kértek információt a gázszolgáltatótól, amely a közelmúltban összesen 81 családnál kapcsolta ki a gázellátást. A helyi települési vezetők vagy megbízottaik az elmúlt napokban felkeresték az érintetteket, hogy szükség esetén segíteni tudják őket esetleges fűtési gondjaik megoldásában. mti

megosztás
hozzászólások
Bogi (13), utca embere (8), Egészségfejlesztési Iroda (1), luxus (4), Kovács Ernő (1), biztosítás (2), fesztival (93), kresz (2), világnap (1), nyelvtanulás (3), mozi (13), Keszthely HUSZ (3), zivatar (1), boldog (1), munkaszünet (1), vízimentő (5), Kapolcs (1), kutyás strand (5), béremelés (2), életmód (10), tengerpart (1), csillaghullás (2), Nardai Sarolta (1), advent (226), Suba Alexandra (1), trianon (2), keszthely program (1241), Palya Bea (1), dinnye (1), Szutrély Péter (7), onkormanyzat (481), Csengei Agota (16), Cserszegi fűszeres (1), étrend (4), vasárnapi nyitvatartás (1), Magyarország szépe (1), Happy Dixieland Band (8), vendégéjszaka (2), Tar Ferenc (3), triatlon (13), borünnep (24), DJ Gerysson (1), sorkötelezett (1), Hírek képekben (10), örömszerző pillanatok (17), Tóth Xénia (6), ellenőrzés (2), influenza (2), egeszsegugy (266), europa-bajnok (5)