Több mint 450 kiállító az idei Utazás kiállításon

2012. február 27.
Az idén 35. alkalommal nyílik meg március elsején a Hungexpón az Utazás kiállítás, és azzal együtt a Budapest Boat Show és Karaván Szalon, amelyeken 22 ország 465 kiállítója várja a szakembereket és a nagyközönséget.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója az idei olimpiai játékoknak otthont adó Nagy-Britannia budapesti nagykövetségén rendezett sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten elmondta: szintén március 1. és 4. között tartják az V. Port.hu Bringaexpót. Így március 4-éig több mint húszezer négyzetméteren zajlanak az események.
A rendezvények központi témája az olimpiák világa lesz. Az idén először kulturális díszvendége is van a vásárnak. Az Utazás kiállítás díszvendége Lengyelország és Debrecen mellett a Halasi csipke lesz - közölte a vezérigazgató, hozzátéve: több mint 60 ezer látogatóra számítanak az idén.
Rápolthy Edit kiállításigazgató a szakmai rendezvényeket ismertetve elmondta, hogy konferenciát szerveznek a belföldi forgalomélénkítésről, ezen belül szó lesz a Széchenyi Pihenőkártya, az Erzsébet-utalvány bevezetéséről. Külön foglalkoznak majd a Malév leállása következtében létrejött légiközlekedési helyzetről, valamint az önkormányzatok és a vállalkozások összefogásán alapuló turisztikai desztináció menedzsment (TDM) rendszerről.
Horváth Gergely, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója stratégiai fontosságúnak nevezte a kiállítást, amelyen összesen 2.200 négyzetméteren mutatják be Magyarország turisztikai kínálatát a központi helyszínükön, illetve a turisztikai régiók standjain. A vásár idején a szakma képviselői mellett vezető politikusokat és szakembereket is vendégül látnak. Az MT Zrt. és a Hungexpo vezetői együttműködési megállapodást is aláírtak a sajtótájékoztatón.
A kiállításon mintegy 30 sportág 150-nél is több sportolója mutatkozik be, köztük több mint 40 olimpiai bajnok. Az olimpiával kapcsolatban több rendezvényt is szerveznek, lesznek például sportági bemutatók, vetélkedők is.
A Volánbusz belföldi járatain és a MÁV-Start vonalain 50 százalékos menettérti kedvezménnyel utazhatnak a vásárra látogatók. mti

megosztás
hozzászólások
Nyári Viola (1), véradás (2), Bálint NatáLia (2), Németh József (1), Keszthelyen élni (6), zeneszerző (1), parkolás (8), Cserszegi fűszeres (1), GESZ (11), mellrák (1), Balatoni Szövetség (3), Bogi (13), CT (3), Krepsz Zoltán (38), onkormanyzat (481), facebook (15), Berecz András (1), Kovács Viktória (4), Owaimer Zoheir (1), családbarát (1), film (8), Tóth Xénia (6), paralimpia (4), dohany (15), Hévíz (1219), Barista bajnokság (2), Filharmónia (1), Balatoni Kör (2), e-kereskedelem (1), Lel Ki Főzde (1), diák (4), Joós Attila (1), néptánc (4), kormany (11), Németh Veronika (1), táncpanoráma (5), garázsvásár (1), kutyás strand (5), koraszülött (1), ÉrtékTrend extra (7), hévízi kifolyó (3), mozi (13), Zala Megyei Közgyűlés (3), Oroszlán Zsolt (2), óvoda (7), Zalai Borcégér (5), diákolimpia (1), vlog (4), Babos Lajos (1), Rio 2016 (32)