Tízezer lépés kéne csak

2015. április 26.
Tízezer lépés, nyolc kilométer. Nagyjából ennyit kellene gyalogolnunk egy nap, hogy egészségesek és fittek maradjunk. Egy nagyvárosban ez nehezen megoldható, mégis oda kell figyelni a mozgásban gazdagabb életmódra. Számtalan praktika létezik, amely illeszkedik a hétköznapokhoz. Főleg az ülőmunkát végzőknek fontos lift helyett lépcsőzni, ebédidőben és telefonálás közben sétálgatni, vagy akár gyalog menni munkába és bevásárolni.


Érdemes betartani a tízezer lépéses tanácsot, mert azok, akik így tettek, alig fél év alatt jelentős eredményeket tudtak felmutatni: vérnyomáscsökkenést észleltek, a túlsúlyos nők glükózszintje pedig nagyot zuhant. Egy amerikai egészségmegőrzési központ, a Center for Disease Control and Prevention szerint elegendő lenne napi hét-nyolcezer lépés is a boldogsághoz. Az ügynökség heti átlag 150 percben határozza meg a szükséges aktivitást, napi 30 percnyi sétával pedig háromezer lépéssel lehet hozzájárulni ahhoz az öt-hatezerhez, amennyit egy átlagos napon megteszünk.Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem kell a négy fal között raboskodnunk, és ragyog a nap, gyerünk ki a szabadba! Fedezzük fel a természet csodáit, sétáljunk, szippantsunk nagyokat a friss levegőből, miközben a tájban gyönyörködünk, barátainkkal beszélgetünk, kapcsolatainkat ápoljuk. Jobb apropót keresve sem találunk ennél ahhoz, hogy ellátogassunk a balatongyöröki golfklubba, és élvezzük a lélegzetelállító panorámát, a tavat körülölelő hegyeket, a játékot és a társaságot, miközben szinte észrevétlenül megtesszük azt a háromezer pluszlépést az egészségünkért

 

Golfclub Imperial Balaton
Cím: 8313 Balatongyörök, Becehegy
Telefon: 06-83/346-031

 

megosztás
hozzászólások
munkahely (8), kisterseg (20), Központi Statisztikai Hivatal (3), nagyik karácsonya (1), konyvtar (103), spinning (2), Barista bajnokság (2), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), halál (42), Marsalkó Dávid (1), energia (7), Rezi (1), kulturalis (4), vonat (7), Telecom (2), Főzzünk játszva (2), Laky András (2), óraátállítás (3), Monitor konyhája (80), Fehér szalag (1), Tour de Hongrie (2), zene (23), diploma (4), gépjármű (1), sorkötelezett (1), kovács (1), Brüsszel (1), Aradvári László (1), Zala Megyei Főügyészség (4), himnusz (1), homoszexualis (1), sportlövő (2), tanulás (2), Mikulás (8), Balaton átúszás (5), golf (11), Balatoni Hajózási Zrt (4), munka (11), Keszthely HUSZ (3), világnap (1), Villányi Éva (1), túlsúlyos (3), Naszádos Péter (12), alakformálás (6), luxor (99), szerelem (1), Miss Balaton (1), sajtóközlemény (5), Tar László (1), Gulyás Orsolya (2)