Tiszteld a magyar nőt!

2018. április 05.
Egy igencsak szomorú témával nyitnám az idei polgári véleményeket: hazánk lakosságának 93 százaléka egyetért abban, hogy csak a valódi menekülteken segítsünk, és ne jöjjön Magyarországra több millió bevándorló. A fő indok a férfiak szerint az, hogy féltjük a magyar nőket, asszonyokat és leánygyermekeinket.

Ez a hozzáállás és indoklás nagyon nemes. Ám mégis kétszínű rengeteg férfi honfitársunktól, ugyanis a keresztény Európában Magyarország egyike azon országoknak, ahol a leginkább elterjedt a családon belüli erőszak. Igen, vannak még dolgok, amelyekről beszélnünk kell.

Csak néhány sokkoló adat.

  • Magyarországon minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, amelyben az apja verte az édesanyját.
  • Minden héten legalább egy nőt meggyilkol a férje vagy volt férje, az élettársa vagy volt élettársa, a barátja vagy volt barátja.
  • A nők legalább 23 százaléka élt már át valamilyen fizikai erőszakot jelenlegi vagy korábbi férfi partnere által, és ez a legóvatosabb becslés.
  • A nők átlagosan 35 alkalommal szenvednek el verést, mielőtt segítségért folyamodnak, és átlagosan 5–12 intézménynél, szervezetnél, hatóságnál kérnek beavatkozást az erőszak megállításához, mielőtt hatékony támogatást kapnak, vagy megölik őket vagy a gyerekeiket.

Uraim,

ideje felébredni! Ideje, hogy a férfiak többsége, aki tiszteli a társát, olyan jogi és társadalmi keretek kialakítását támogassa, amelyek ténylegesen védik a magyar nőket, asszonyokat, édesanyákat és leánygyermekeket.

Hölgyeim!

Önöknek pedig azt üzenném, hogy nincs az a férfi, akiért megéri elviselni a verést vagy akár a lelki bántalmazást. Kezdjék el megbecsülni, értékelni önmagukat, és ne féljenek a változástól! Merjék elhagyni azt, aki bántja önöket! Merjenek változni, merjenek változtatni, merjenek boldogok lenni!

Naszádos Péter
A grafikát Pápai Gábor (AWESOMNIAC) készítette.

megosztás
hozzászólások
mobil (2), Csöre Gyula (1), keszthelyi nyari jatekok (55), nő (2), férfi (1), Halott pénz (1), szuperhold (1), Clemens Zsófia (1), nyugdij (8), Központi Statisztikai Hivatal (3), mozi (13), kezilabda (64), Zala folyó (1), Pál Attila (1), Koósz Attila (1), Eurostat (1), Vatikán (1), alkohol (4), vírus (1), tappenz (1), állami támogatás (1), luxus (4), labdarugas (25), jogszabály (1), Apák napja (1), Monitor Extra (21), Márton nap (1), jogosítvány (1), kitüntetés (6), jovedelem (2), Kovács Ernő (1), balatoni strandbelépő (1), Player's Restaurant & Bar (2), Ollári Barbara (1), LMP (4), Love your belly (2), Burgonyakutatási Központ (2), állami (1), karácsonyi képeslap (1), Gulyás Orsolya (2), Az év orvosa (1), cégtörlés (3), táncpanoráma (5), Somogyi Zoltán (4), Joós Adél (1), Suba Alexandra (1), világnap (1), Bradley Cooper (1), munkaszünet (1), tengerpart (1)