Tiszta városkép, virágos szezonkezdet

2011. június 23.
Bár Keszthely főtere most nem a legszebb arcát mutatja, a város többi részén a megszokott virágos látvány fogadja a sétálókat. Az ágyásokba telepített virágokon túl 180 tő futómuskátlit helyeztek ki Keszthely közterületeire a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) munkatársai az elmúlt hetekben, valamint beültették a kastély körüli, eddig üresen álló virágládákat is.

A GESZ idén áprilisban vette át Keszthely zöldterületeinek gondozását; az átszervezés az önkormányzatnak jelentős költségmegtakarítást eredményezett. A városban tapasztalható állapotok, a rendezett utcák, árkok és közterek bizonyítják, hogy mind a fűkaszálással, mind a virágosítással kapcsolatos feladatokat az elvárt magas színvonalon végzi el a szervezet. Emellett az utcabútorok cseréjét, a köztéri játszóterek felújítását, és az ivó- és szökőkutak karbantartását is végzik.

A Balaton-parti területek tisztaságára is kiemelt figyelmet fordít a GESZ: munkatársai a Városi strand és a vitorláskikötő közti szakaszon heti három alkalommal összegyűjtik a sétányon és a közelében eldobált, valamint a víz által kisodort szemetet, és megszabadítják a part menti részt a haltetemektől is, hogy a keszthelyieket és turistákat rendezett, szép látvány fogadja.

megosztás
hozzászólások
drogmentes (1), sztár (2), vitorlázás (37), Carbona (9), KRAFT (5), Bálint NatáLia (2), gyász (1), Bock Bisztró (12), Benkő Lívia (1), Illés Fanni (1), daganat (6), punkosdi regatta (9), republic (1), power-bank (1), vegetariánus (1), Burgonyakutatási Központ (2), kovács (1), Tóth Levente (2), drog (3), Németh Veronika (1), hévízi kifolyó (3), Bock Bisztró Balaton (16), Jobbik (10), megemlékezés (10), traffipax (4), Zalaszántó (2), goldmark muvelodési kozpont (60), vízimentő (5), idegenforgalom (174), étterem (11), atlétika (6), Novinszky Petra (1), fogorvos (5), hitel (5), zala (1156), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), óraátállítás (3), Selmeczy Zsuzsanna (5), divat (4), Puskás Tamás (3), állatvédő (5), vívás (1), Tar László (1), Balaton-part (10), nyelvvizsga (2), ZalaSprings Golf Resort (2), meiszner kati (16), ellenőrzés (2), ökölvívás (2), erzsebet program (4)